ROOSDAAL stelt haar adviesraden opnieuw samen: oproep!

ROOSDAAL stelt haar adviesraden opnieuw samen: oproep!

Roosdaal_2018

De adviesraden worden opnieuw erkend en samengesteld na de aanstelling van het nieuw bestuur.

 

Op 4 januari 2019 werd de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd in de gemeente Roosdaal.


En bij het ingaan van een nieuwe bestuursperiode worden ook alle adviesraden opnieuw erkend en samengesteld. Dit is niet langer een absolute verplichting voor heel wat van deze raden, maar het gemeentebestuur van Roosdaal hecht er veel belang aan dat structurele inspraak bij het bestuur verzekerd blijft in verschillende sectoren en levensdomeinen.

 

Een adviesraad is een overlegorgaan waar deskundigen, burgers, afgevaardigden van erkende verenigingen en professionelen deel van uitmaken. Deze groep buigt zich over verschillende vraagstukken en formuleert adviezen die het aan het gemeentebestuur overmaakt of steekt zelf de handen uit de mouwen om activiteiten en evenementen op te zetten. Op deze manier weet het bestuur wat er lokaal leeft en kan het hiermee rekening houden en de activiteiten ondersteunen.

 

Roosdaal heeft volgende adviesraden waarvoor een oproep gedaan wordt: Bibliotheekraad, Cultuurraad, Gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking (GROS), Jeugdraad, Milieuraad, Middenstandsraad, Seniorenraad, Sportraad en Welzijnsraad.

 

Belangrijk bij deze oproep is dat individuele burgers die interesse hebben om in een adviesraad te zetelen dit melden via mail voor 9 februari 2019. Maar ook verenigingen die nog niet erkend zijn en zich willen laten erkennen kunnen dit best voor deze datum doen en daarbij aangeven of ze eventueel (geen verplichting) willen aansluiten bij een van de gemeentelijke adviesraden.

 

Meer informatie over de adviesraden en voor de erkenning als vereniging vind je op  www.roosdaal.be/bestuur-en-diensten/beleid/adviesraden of vraag je via de dienst Welzijn & Vrije Tijd, Tel: 054/891351 – e-mail: info@roosdaal.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2019
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 10 jul 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 07 jul 2019
Jacky Delcour | 02 jul 2019
Jacky Delcour | 19 jun 2019

archief