ROOSDAAL schrijft zich in op Wifi4EU subsidies

ROOSDAAL schrijft zich in op Wifi4EU subsidies

2019-02-01_roosdaal_wifi4eu
 

N-VA Roosdaal diende op de gemeenteraad van januari een agendapunt in om te vragen naar wifi in alle gemeentelijke gebouwen. “Op die manier moeten we de stap naar een verdere modernisering durven zetten”, aldus Wendy Godaert (gemeenteraadslid N-VA). Bovendien kan de gemeente zich inschrijven op Europese Wifi4EU subsidies.

 

Wendy Godaert: “We zijn als fractie een voorstander van een doorgedreven digitalisering en zijn dus ook tevreden dat de gemeenteraadsleden nu ook kunnen beschikken over een digitaal platform om de gemeenteraad voor te bereiden. Op die manier wordt het makkelijker werken. Een volgende stap in Roosdaal moet draadloos internet zijn in alle gemeentelijke gebouwen. In sommige gebouwen is dat er al, in andere moet het er komen.” 

 

Voor dergelijke projecten trekt de Europese Unie een aanzienlijk bedrag uit. Met de Wifi4EU subsidies kan elke gemeente zich inschrijven en kans maken op 15.000 euro subsidies om te voorzien in draadloos internet.

 

Wendy Godaert: “Dergelijke éénmalige subsidies maken het voor een gemeente makkelijker om te investeren in dergelijke projecten. In de plannen van de kantine in Pamel-Centrum en de nieuwe zaal Den Broebel is wifi voorzien. De subsidies kunnen dan helpen de kostprijs te drukken. Sowieso zijn we ook tevreden dat ook de Lombeekkring binnenkort van wifi zal voorzien zijn. We zijn al langer vragende partij dat de gemeente de stap zou zetten naar meer flexibiliteit en digitalisering. We zijn tevreden dat op bepaalde vlakken nu toch de nodige stappen gezet worden.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 10 jul 2019
Jacky Delcour | 07 jul 2019
Jacky Delcour | 02 jul 2019

archief