Inwoners van ROOSDAAL tijdelijk welkom op recyclagepark Ternat

Inwoners van ROOSDAAL tijdelijk welkom op recyclagepark Ternat

Weegbrug-recyclagepark__2_a
 
2019-02-01_welkom_op_recyclagepark_ternat__1_ab
 
2019-02-01_persvoorstelling_intradura_06
 

Het recyclagepark van de gemeente Roosdaal in de Brusselstraat heeft de deuren gesloten. In afwachting van de opening van het nieuwe recyclagepark zijn de inwoners van Roosdaal welkom op het recyclagepark van Ternat.

 

De inwoners van Roosdaal kunnen vanaf 1 februari terecht op het recyclagepark van Ternat langs de Assesteenweg. Net zoals de inwoners van Ternat kunnen zij met alle afvalstromen die niet in de restafvalzak horen terecht op het recyclagepark.

 

Deze samenwerking kwam tot stand omdat het nieuwe recyclagepark in Roosdaal pas later dan gepland de deuren zal openen. Intradura ging samen met de gemeente Roosdaal op zoek naar een oplossing, en vond in de gemeente Ternat een goede partner.

 

Gunter Desmet, schepen voor omgeving in Ternat: "Toen de gemeente Roosdaal ons vroeg om gedurende enkele maanden mee gebruik te maken van ons recyclagepark, hebben we geen moment geaarzeld. Tussen beide bestuursploegen van Ternat en Roosdaal is er een heel goede verstandhouding. In nood kent men zijn vrienden, als buren willen we helpen."

 

"Elke inwoner van Roosdaal zal met zijn identiteitskaart toegang krijgen tot het recyclagepark van Ternat. In het eerste deel vindt men de afvalstromen die gratis kunnen aangeleverd worden. In het tweede gedeelt ewordt het overige afval gewogen en afgerekend aan 0,16 euro per kg, net zoals dit ook p het nieuwe recyclagepark van Roosdaal het geval zal zijn", weet schepen Herman Claeys (Roosdaal) te vertellen.

 

De winter is op het recyclagepark een minder drukke periode, en de vaste kosten worden voor deze periode gedeeld. Een- win-win voor beide gemeenten dus. En aangezien het recyclagepark op de Assesteenweg ligt, op een boogscheut van Roosdaal, zal dit in de kernen geen extra verkeer genereren.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 10 jul 2019
Jacky Delcour | 07 jul 2019
Jacky Delcour | 02 jul 2019

archief