ROOSDAAL - Dendervallei West-Pajottenland houdt opnieuw op ruime schaal een Natuurschoonmaakactie

ROOSDAAL - Dendervallei West-Pajottenland houdt opnieuw op ruime schaal een Natuurschoonmaakactie

2019-03-23_natuurschoonmaak__15_a
 
2019-03-23_natuurschoonmaak__16_a
 
2019-03-23_natuurschoonmaak__21_a
 
2019-03-23_natuurschoonmaak__24_a
 
2019-03-23_natuurschoonmaak__33_a
 

De opruiming van sluikstort en zwerfvuil door de WBE  Dendervallei West-  Pajottenland  in samenwerking met Natuurpunt is traditie geworden en wordt eveneens uitgevoerd  door tal van andere wildbeheereenheden in Vlaanderen en zelfs Nederland.

  

Op zaterdag organiseerden de WBE Dendervallei West-Pajottenland en Natuurpunt Roosdaal in de natuur, een uitgebreide opruiming van sluikstort en zwerfvuil. Naast de leden van deze WBE, worden sympathisanten en  natuurvrienden van harte uitgenodigd om aan deze actie mee te werken. Dat alle achtergelaten afval zoals blikjes, plastiek, ijzer, papier, oude banden enz… een doorn in het oog is van heel wat burgers, landbouwers en zeker van alle natuurgebruikers en natuurliefhebbers hoeft beslist geen betoog! Daarom wordt deze lovenswaardige actie opnieuw herhaald bij het begin van de lente om wat ons nog rest aan natuur, zo proper mogelijk te maken. Ook in de toekomst is het de bedoeling deze actie verder te zetten, doch eveneens streng toe te zien op sluikstort en een halt toe te roepen aan de verdere verloedering van onze natuur. Deze actie wordt ook gesteund door het Gemeentebestuur van Roosdaal. De WBE Dendervallei West-Pajottenland is actief op Roosdaal, Gooik, Lennik, Liedekerke, Ternat, Denderleeuw en Ninove en omvat ongeveer een 2950 ha groot werkingsgebied. Bij de WBE zijn twaalf jachtgroepen en de natuurvereniging Natuurpunt Roosdaal aangesloten.

 

Het doel van de WBE is in haar werkgebied de onderlinge samenwerking en goede verstandhouding tussen de jagers te bewerkstelligen en een optimale weidelijke jachtbeoefening te bevorderen.  Eveneens streeft zij ernaar door gezamenlijk overleg, studie, onderzoek en diverse beschermingsacties met andere natuurgebruikers te ijveren voor het behoud en de verbetering van de flora en inzonderheid de vogel- wildstand en hun leefgebieden. Tevens streeft de WBE ernaar een wildbeheer te verwezenlijken in overeenstemming met de plaatselijke belangenafweging tussen land- en bosbouw, natuurbescherming en jacht. Met deze natuurschoonmaak levert de WBE Dendervallei West-Pajottenland alvast het bewijs begaan te zijn met het natuurbehoud in de ruimste zin.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mrt 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 12 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 30 mrt 2021
Marc Sluys | 26 feb 2021

archief