ROOSDAAL - Vrije Basisschool Ledeberg (IMI) organiseerde VASTENVOETTOCHT ten voordele van ‘DE VREUGDEZAAIERS’

C21

ROOSDAAL - Vrije Basisschool Ledeberg (IMI) organiseerde VASTENVOETTOCHT ten voordele van ‘DE VREUGDEZAAIERS’

Editiepajot_roosdaal_imiinzamelactie_foto_01_willy
Repro EP

Donderdag 2 april organiseerden de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar samen met hun leerkrachten, een sponsortocht ten voordele van De Vreugdezaaiers.

De Vreugdezaaiers werken nauw samen, met een organisatie in Parijs “Les Semeurs de Joie”. Zij organiseren vakanties voor minderbedeelde kinderen, vanuit Parijs .

De kinderen uit Parijs, hebben vaak al heel wat meegemaakt in hun jonge leven (te klein huis, gebrek aan affectie/genegenheid/geborgenheid , gebrek aan  tijd voor hen, weinig gevarieerde en gezonde voeding, soms verwaarlozing, …, tv – kijken is vaak hun enige tijdverdrijf).

Daarom zoeken ze onthaalgezinnen die bereid zijn hun huis open te stellen voor deze kinderen, wat hun achtergrond ook is. Ook Juf Kristina van het vierde leerjaar en haar gezin geven  aan zo’n meisje, Elodie genaamd, een veilige thuishaven. Iedere vakantie, maakt Elodie deel uit van hun gezin.

Deze kinderen hebben vooral nood aan rust, mensen die van hen houden, die naar hen verlangen, een veilige haven waar zij mogen zijn wie ze zijn. Hoe klein die kinderen ook zijn, zij moeten zeer vlug zelfstandig zijn.

Donderdagnamiddag 2 april zetten onze leerlingen hun beste voetje voor en stapten een zestal kilometer  voor dit goede doel.  De leerlingen lieten zich   sponsoren voor de gewandelde kilometers.

De week voordien hield het 6de leerjaar een rommelmarkt ook ten voordele van dit doel.

 

De opbrengst van beide acties bedroeg 2160 euro.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2009
Willy Appelmans
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief