ROOSDAAL - Op een kier ... verborgen erfgoed in Vlaams-Brabant

C21

ROOSDAAL - Op een kier ... verborgen erfgoed in Vlaams-Brabant

Editiepajot_roosdaal_kerklombeek_foto_01_willy_appelmans
Het wereldberoemde retabel van de kerk te Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek. Foto: Willy Appelmans
 

Vlaams-Brabant is een provincie met een rijk patrimonium. Heel wat gebouwen of sites zijn als monument beschermd om hun historische, architectonische of landschappelijke waarde. Voor het pajottenland  is het de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek die als monument deelneemt om U kennis te laten maken met vijf eeuwen religieuze kunst.   

Talrijke cultuurhistorisch waardevolle gebouwen en erfgoedsites zijn echter nooit of beperkt toegankelijk. Daarom organiseert de provincie - in samenwerking met lokale partners - voor de tweede keer het cultuurtoeristisch project 'Op een kier. Verborgen erfgoed in Vlaams-Brabant'.

'Op een Kier' stelt 44'verborgen' erfgoedsites open op de volgende zondagen: 19 april, 17 mei, 21 juni en 19 juli. In verschillende sites staan rondleidingen en/of concerten op het programma. U kunt een bezoek eventueel ook combineren met een dorpswandeling of een fietstocht in de streek. De meeste sites liggen immers langs een wandeling, fietsroute of fietsroutenetwerk, bewegwijzerd door Toerisme Vlaams-Brabant.

Voor meer info en een overzicht van alle activiteiten kan u terecht opwww.vlaamsbrabant.be/kier

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2009
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief