ROOSDAAL - Geert De Mulder reed Ronde van Vlaanderen op ElliptiGo voor goede doel

ROOSDAAL - Geert De Mulder reed Ronde van Vlaanderen op ElliptiGo voor goede doel

2019-04-07_ronde_van_vlaanderen__1_ab
 
2019-04-07_ronde_van_vlaanderen__2_ab
 
2019-04-07_ronde_van_vlaanderen__3_ab
 
2019-04-07_ronde_van_vlaanderen__4_ab
 

Op z'n opvallende ElliptiGO de volle 232km van de Ronde van Vlaanderen uitrijden, en dat onder de tien uur. Geert De Mulder kwam, zag af, én overwon een dag voor de profs.

 

Een rit van 232km over tal van Vlaamse hellingen (De Muur, Paterberg, Oude Kwaremont, Koppenberg, ...) met 2200 hoogtemeters. Een echt huzarenstukje want het is met een koersfiets al geen evidentie, laat staan met een elliptische fiets.

Deze sportprestatie werd gekoppeld aan een lokaal goed doel in Roosdaal, nl. De Valier. Samen met Kathleen Straetmans van De Valier werden enkele projecten vooropgesteld.

 

Bijzonder voldaan bolde Geert De Mulder zaterdagavond in Oudenaarde over de eindmeet van de Ronde van Vlaanderen. Ongeveer 9uur en 40 minuten voordien was hij met zijn niet alledaagse 'ElliptiGO', een soort kruising tussen en fiets en een crosstrainer, vertrokken in Antwerpen.

 

"De Ronde uitrijden was het absolute hoofddoel, en daarmee ben ik al bijzonder tevreden", zegt Geert. "Dat het uiteindelijk lukte onder de tien uur maakt deze geweldige ervaring voor mij helemaal af."

 

Die prachtprestatie dankt Geert vooral aan zijn harde trainingen in de wintermaanden, al speelden zaterdag nog andere factoren een rol. "Het eerste anderhalf uur hadden we wind in de rug, waardoor ik gemiddeld 29,3km/u reed. Uiteindelijk werd dat 24 km/u over de hele wedstrijd, zeker niet slecht gezien de 2200 hoogtemeters. Op een bepaald moment, 10 km buiten Antwerpen reden er zeker 500 wielrenners in mijn wiel. Dat was wel efkes kicken!"

 

Ik wil toch ook mijn vrouw Erika bedanken. Een ganse winter was ik geen enkele zondag thuis door de lange trainingen. Ook speciale dank aan sponsor Kathleen Steenhaut die me voorzag van Herbalife CR7 koolhydraten in de opbouw en de wedstrijd. Verder Steven Van Den Bogaert van Pro Performance kiné in Denderleeuw voor de fine-tuning van het lichaam en de begeleiding afgelopen zaterdag op zijn MTB. Een topkiné/osteopaat met focus op topsporters en mensen die graag hun sportieve grenzen aftasten. Verder mijn gebuur Guido Van Lier bedankt om ons als ‘ploegleider’ een ganse dag op te volgen met de wagen. Omkadering is voor een sporter op zijn minst even belangrijk als het fysieke aspect.

                       

Toch denkt Geert ook al aan volgende doelen. "Dit jaar mik ik nog op het Belgisch Kampioenschap voor ElliptiGO-rijders in augustus op het circuit van Zolder. Daar hoop ik beter te doen dan vorig jaar", zegt hij. "In 2021 zou ik heel graag willen deelnemen aan Parijs-Brest-Parijs, een uithoudingsrace waarin je 90 uur te tijd hebt om 1.300km af te leggen. Al zal er tegen dan nog wel heel wat water naar de zee moeten”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 apr 2019
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 02 dec 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 18 nov 2019
Jacky Delcour | 07 nov 2019
Jacky Delcour | 07 nov 2019
Jacky Delcour | 04 nov 2019

archief