Eenentwintigste ROOSDAALse Sneukeltocht

Eenentwintigste ROOSDAALse Sneukeltocht

2019-05-05_eenentwintigste__sneukeltocht__4_ab
 
2019-05-05_eenentwintigste__sneukeltocht__7_ab
 
2019-05-05_eenentwintigste__sneukeltocht__10_ab
 
2019-05-05_eenentwintigste__sneukeltocht__21_ab
 
2019-05-05_eenentwintigste__sneukeltocht__28_ab
 
2019-05-05_eenentwintigste__sneukeltocht__50_ab
 

Dat “sneukelen” West-Vlaams dialect is voor snoepen, “smokkelen” in ons dialect.  Maar omdat onze sneukeltocht jaar na jaar steeds een topper blijft, toch nog gauw eens schetsen wat wij eronder verstaan.  Het “gesmokkel” wordt bij ons vertaald in een etentje bestaande uit vijf gangen.  Het specifieke aan het etentje is dat elk van de gangen op een verschillende plaats wordt aangeboden.

 

In boerderij De Hoeve van het MPC Sint-Franciscus te Strijtem werd dit jaar het aperitief geschonken. De deelnemers kreeg er een glaasje schuimwijn lekkere hapjes aangeboden.  Voor de allerkleinsten was de clown van dienst “Jef Borremans” (clown JoBo) die zorgen voor de nodige animatie en wordt er ook een tombolawedstrijd ter vervanging van de traditionele ballonwedstrijd georganiseerd. 

 

In het Ontmoetingscentrum te Borchtlombeek werd groentesoep (opnieuw gesponsord door MPC Sint-Franciscus)  geserveerd en zaal, in“Ons Huis” te Pamel het warme eten kan gekozen worden tussen balletjes in tomatensaus, stoofvlees of vol-au-vent met frietjes. 

 

Het dessertenbuffet (pannenkoeken, verse fruitsla en puddings) zorgt dit jaar voor de afsluiter van het sneukelmenu. Ergens onderweg wordt nog een frisdrankje aangeboden door “Léberg bronnen” en een bolletje ijs als afzakkertjes in het Proefcentrum Pamel. 

 

Aan randanimatie ook dit jaar geen gebrek met enkele klassiekers zoals, reeds gezegd, een tombolawedstrijd met mooie prijzen en de huifkartochten. Verder zorgt “Marino Punk” voor de nodige ambiance aan zaal Ons Huis en in het Proefcentrum Pamel.  

 

Tenslotte vermeld ik nog even dat de opbrengst van de tocht opnieuw integraal ten goede komt van de Eén-actie Kom Op Tegen Kanker. Dit jaar hopen we op goed weer en een recordopbrengst.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 02 dec 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 18 nov 2019
Jacky Delcour | 07 nov 2019
Jacky Delcour | 07 nov 2019
Jacky Delcour | 04 nov 2019

archief