NINOVE/ ROOSDAAL - N-VA Ninove steunt Ninoofse bedrijven tegen Roosdaals pestbeleid

C21

NINOVE/ ROOSDAAL - N-VA Ninove steunt Ninoofse bedrijven tegen Roosdaals pestbeleid

Editiepajot_ninove_voorstellingtheresekes_04_tom_vierendeels
Luc Gees (rechts). - Foto Tom Vierendeels.
 
Editiepajot_ninove_sarasmeyers_01_tom_vierendeels
Sarah Smeyers. - Foto Tom Vierendeels.

Enkele dagen terug dienden bewoners van de Piezelstraat in Roosdaal een klacht in tegen de geluidshinder die, volgens hen, wordt veroorzaakt door de vrachtwagens in het Ninoofse industriepark, dat aan de andere kant van de Dender gelegen is. Naar aanleiding hiervan besliste het provinciebestuur dat het drankendistributiecentrum van Delhaize op het Ninoofse industrieterrein ‘s nachts geen transporten meer mag uitvoeren, wegens ‘hinder van de omwonenden’. N-VA Kamerlid Sarah Smeyers luidt de alarmbel: ‘als men zo verder doet is Ninove binnen 10 jaar een economische woestijn.”

Het drankendistributiecentrum is het verdeelcentrum van Delhaize inzake drankendistributie. Vanuit het depot wordt er geëxporteerd naar alle winkels in België en ook de buitenlandse filialen worden van hieruit bevoorraad.

“Ninove heeft de afgelopen jaren een aantal grote tegenslagen moeten verwerken, met de sluiting van de Fabelta, Berry Yarns en de brand bij industriële bakkerij La Lorraine. Het is onverantwoord dat men nu één van de laatste grote lokale werkgevers, het Delhaize depot waar 485 mensen werken, met deze maatregel het leven zuur maakt.” zegt het jonge parlementslid. “Wat heeft het voor zin dat ik in Brussel in het parlement voor meer werk in onze streek pleit, als men hier intussen de bestaande bedrijven wegpest ?”

“Ik vraag mij overigens af over welke omwonenden het hier gaat. We spreken hier immers over een industrieterrein, dat via de expresweg rechtstreeks is verbonden met de autosnelweg. De vrachtwagens van Delhaize kunnen de E40 op zonder één huis te passeren”.

Volgens de Ninoofse N-VA is dit geen alleenstaand geval maar is er sprake van een echt pestbeleid tegenover de Ninoofse ondernemers. Luc Gees, bestuurslid van de Ninoofse N-VA, wijst op een reeks ingrepen van het stadsbestuur waaruit blijkt dat men met de lokale ondernemers nauwelijks rekening houdt. “Ik denk aan het keerpunt van de N8, het eenrichtingsverkeer op de Burchtdam, de nieuwe plannen voor de Graanmarkt enzoverder…” zegt Luc Gees. “De N-VA is altijd voorstander geweest van een goed evenwicht tussen milieu en economie, aldus Gees, maar waar gaan de Ninoofse arbeiders nog een job vinden in de streek als men de lokale bedrijven het werken onmogelijk maakt ? Dit is geen goed bestuur: Ninove mag geen economische spookstad worden.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2009
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief