ROOSDAAL heeft opnieuw eigen recyclagepark

ROOSDAAL heeft opnieuw eigen recyclagepark

2019-06-01_opening_recyclagepark__5_ab
 
2019-06-01_opening_recyclagepark__24_ab
 
2019-06-01_opening_recyclagepark__26_ab
 
2019-06-01_opening_recyclagepark__29_ab
 
2019-06-01_opening_recyclagepark__42_ab
 

De opening van het nieuwe recyclagepark kreeg een korte ochtendlijke receptie mee om het lintje te knippen. Er werd reeds jaren naar uitgekeken maar uiteindelijk was het nu zover. Er dient niet langer beroep gedaan te worden op de burenregeling met de gemeente Ternat dat sinds 1 februari hun recyclagepark ter beschikking stelde.

 

Tijdens de openingsspeech bedankte burgemeester Wim Goossens uitgebreid iedereen die meegewerkt heeft aan deze realisatie. Het is Intradura die nu de volledige dagdagelijkse leiding in handen krijgt en zo verantwoordelijk is voor de volledige publieke afvalbehandeling in Roosdaal. Goossens keek ook even terug naar de periode halverwege jaren negentig waarbij het eerste containerpark opende. Nu is het huidige park een enorme stap voorwaarts. Veel meer mogelijkheden tot recycleren van de verschillende fracties en weging van de niet-recycleerbare fracties waardoor het principe “de vervuiler betaalt” verder vorm krijgt. 

 

Bevoegd schepen Herman Claeys bedankte Intradura maar zeker ook burgemeester Michel Vanderhasselt en schepen Gunter Desmet van Ternat voor de zeer vlotte samenwerking. Hij  zette daarna  kort de drie belangrijkste aspecten in de verf van deze nieuwe site. Meer verschillende fracties worden gesorteerd en dit levert grote milieuwinst op samen met een comfortabel gebruik. Daarnaast verwees hij naar de schrapping van de milieubelasting in Roosdaal ter compensatie van de huidige tarieven waarbij een burger meteen rekening kan houden in zijn aankoopgedrag. Tenslotte is ook de leefbaarheid in Pamel centrum verbeterd door een gevoelige vermindering van het aantal (zware) transporten. 

 

Er was meteen een rij wachtenden om het nieuwe park binnen te rijden en dit bleek vlot te werken. Er werd voor deze eerste dag aan iedereen een gratis boodschappentas van Roosdaal meegegeven.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jun 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 23 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2020
Jacky Delcour | 27 apr 2020

archief