ROOSDAAL - Het Strijtems buurtcomité helpt mee om de dromen van Zonnelied vzw huis De Pionier te realiseren

C21

ROOSDAAL - Het Strijtems buurtcomité helpt mee om de dromen van Zonnelied vzw huis De Pionier te realiseren

Zonnelied_roosdaal-_gooik__1_a
 
Tshirt2
 

Met de opbrengst van ZonneSchlager 2019 hopen zij om een woonwagen aan te kopen en de inrichting ervan te verzorgen.  

 

“Als buurtcomié willen we mee inspelen op de veranderingen in de maatschappij en de wisselende noden en zorgen van personen met beperking. Onze financiële ondersteuning maakt het mogelijk om net iets meer mogelijk te maken waardoor we de bewoners van Zonnelied vzw op weg helpen.” Zegt Koenraad De Meu, organisator ZonneSchlager 2019. 

 

Wat is de bedoeling van deze B&B?

…  een prachtig sociaal project waar voor iedereen toegankelijke rust voorzien wordt, waar iedereen die openstaat voor de inclusiegedachte welkom is. 

… een sociaal project waarbij men kansen biedt aan mensen die niet terecht kunnen op de  reguliere arbeidsmarkt

… een sociaal project waarbij samenwerken de boodschap is

… een B&B waar je kan genieten van de prachtige natuur, een aantal mooie wandelingen en fietsroutes, een hartelijke ontvangst door een team van enthousiaste bewoners en hun begeleiding, een lekker ontbijt met streekproducten ...

 

Hoe ontstond het idee?

De Pionier is op dit ogenblik een kleinschalig woonproject met 13 bewoners in het landelijke Gooik.

Momenteel gaan bewoners werken in de dagondersteuning aangeboden te Eizeringen. Bij de bewoners is er de vraag naar het opnemen van meer huishoudelijke taken en anderzijds naar  meer buurtvervlechting en uitbreiding van hun persoonlijk netwerk . De vorige jaren heeft Zonnelied vzw ingezet op het project Inclusief pajottenland. Hieruit zijn een aantal mooie trajecten ontstaan zoals een muzikale wandeling, samenwerking met lokale handelaars en streekproducenten. De opgebouwde knowhow en netwerk biedt de vzw de unieke kans om een vervolgproject uit te werken. Vanuit Zonnelied vzw werd aangegeven dat zij willen inzetten om deze uitgezette trajecten te continueren en dit in combinatie met een verblijf inclusief ontbijt. Zo ontstond het B&B concept.

 

Opzet B&B logies met een ‘helping hand kantje’

  • Genieten van de wandel en fietsroutes
  • Kunnen intekenen op enkele uurtjes vrijwillige inzet binnen de woonondersteuning van De Pionier. Dit kan zijn mee helpen koken, tuinonderhoud, wandelen/fietsen met bewoners, workshop crea organiseren,  …

Het verschil met het reeds bestaande aanbod B&B’s in de regio is 

  • Inclusiegedachte, een initiatief dat aantoont dat mensen met een beperking weldegelijk een positieve bijdrage kunnen leveren in de maatschappij als iedereen in de maatschappij zijn inbreng doet.
  • Kleinschalig, 1 gezin (max 3 personen) per logement. Hierdoor zetten we in op kwaliteit van leven voor beide partijen. Leren van elkaar is onze visie.
  • Slapen in een woonwagen.
  • Toegankelijk maken voor mensen met een beperking en hun familie.
  • Uitbating door onze bewoners in een later fase door onze dagcentrumgebruikers.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief