ROOSDAAL - “Wandeling met (z)ware verhalen” van zondag 18 augustus

ROOSDAAL - “Wandeling met (z)ware verhalen” van zondag 18 augustus

2019-07-20__team_kattem__1_a
 
2019-07-20_kattem
 

Dat Kattem altijd al “een spécialleke” was is zeker nog geweten, het bruisende Roosdaalse dorp in van weleer met de talloze cafés en bijhorende feestjes is de voorbije 20 jaar, genadeloos veranderd door de tijd, zachtjes ingeslapen. Maar daar komt nu verandering in. Het Kattem team dat de voorbije winter het dorp weer liet spetteren door de succesvolle “Babbelstaminees” komt met alweer een nieuw initiatief. 

 

Op zondag 18 augustus wordt de Kattemwandeling ingewijd. Daarbij worden de bijhorende (z)ware verhalen live verteld door lokale vertellers. De sappige verhalen kunnen nadien worden doorgespoeld met heerlijke lokale boterhammen met plattekaas en boerenhesp. 

 

Kattem is altijd een plaats geweest met heel wat paadjes, wegeltjes, baantjes, doorsteken,….  Het is verassend hoe je in een oogwenk vanop het beton midden in de natuur staat. Onze wandeling wil dan ook een paar, mooie vergeten plekjes tonen zegt Ronny Geeroms, de drijvende kracht achter het Kattem team. Gelukkig konden we gebruik maken van de kennis van Andre Wauters, die wegen weet liggen die anderen al lang vergeten zijn. Maar Kattem zou Kattem niet zijn als ze met deze wandeling geen knipoog van het verleden naar vandaag zouden sturen. We willen met onze wandeling nieuwe inwoners en mensen van buiten Kattem laten kennis maken met onze lange en boeiende, grote én kleine geschiedenis. 

 

Wie dus het belang van Kattem in het Ancien Régime wil weten, of gewoon tuk is op mooie waargebeurde volksverhalen moet op zondag 18 augustus in Kattem zijn.   

 

De wandeling vertrekt aan de parochiezaal van Kattem. Vertrekken kan van 11:00 uur tot 14:30.Een volwassene betaalt 8 euro en krijgt naast een drankje en een ijsje onderweg ook een belegde boterham bij aankomst. Kinderen tot 14 jaar betalen 2 euro en krijgen een drankje, een hotdog en een ijsje. 

 

De volledige opbrengst van de wandeling gaat naar de Belgische Rett Syndroom Vereniging VZW. Ook rolstoelgebruikers kunnen onder begeleiding deelnemen aan de wandeling.

 

Inschrijven kan ter plaatse of via de website www.kattem.be 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jul 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 18 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief