ROOSDAAL - Borchtlombeekse beenhespkermis voor vierde keer schot in de roos

ROOSDAAL - Borchtlombeekse beenhespkermis voor vierde keer schot in de roos

2019-07-28_beenhespkermis_borchtlombeek__1_ab
 
2019-07-28_beenhespkermis_borchtlombeek__10_ab
 
2019-07-28_beenhespkermis_borchtlombeek__13_ab
 
2019-07-28_beenhespkermis_borchtlombeek__24_ab
 

Voor de vierde keer op rij organiseerde de vereniging Bergloemek, in samenwerking met de Borchtlombeekse Wielervrienden, een beenhespkermis ten voordele van drie goede doelen. Op zondag 28 juli en maandag 29 juli, tijdens Kermis Borchtlombeek, mochten de organisatoren maar liefst 630 porties beenhesp serveren. In totaal werden er 32 beenhespen, 15 vaten bier en 10 flessen gin geserveerd. “We zijn vooral blij dat we dankzij de talrijke opkomst opnieuw twee keer 5.000 euro mogen schenken aan het goede doel”, zegt Geert Beeckman, voorzitter van Bergloemek.

 

Vier jaar geleden riepen vier Borchtlombeekse vrienden de feitelijke vereniging Bergloemek in het leven om met een beenhespkermis Kermis Borchtlombeek nieuw leven in te blazen. De beenhespkermis was meteen een schot in de roos. En dat was tijdens deze vierde editie niet anders. Opnieuw konden de bestuursleden van FV Bergloemek rekenen op een 20-tal vrijwilligers om alle 630 buurtbewoners en sympathisanten van drank en eten te voorzien.

 

In samenwerking met de Borchtlombeekse Wielervrienden werd aan de vooravond van de beenhespkermis, op zaterdag 27 juli, al een sponsoravond georganiseerd. Beide evenementen zorgen ervoor dat drie goede doelen een cheque mogen ontvangen. De eerste 5.000 euro gaat naar een lokale organisatie, de vzw Scholen Sint-Franciscus. De andere 5.000 euro wordt verdeeld over het Fonds Emilie Leus, dat jonge verkeersslachtoffers helpt, en de vzw Pinocchio, een organisatie die zich toelegt op de belangen en het welzijn van kinderen en jongeren met brandwonden.

 

De leden van Bergloemek laten weten dat er zeker een vijfde van de beenhespkermis komt. “Noteer alvast  zondag 26 juli en maandag 27 juli in jullie agenda. We zullen dan zorgen voor een groter zomerterras en extra kinderanimatie om groot en klein nog beter te bedienen”, klinkt het.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 aug 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 feb 2021
Guido Van Cauwelaert | 18 feb 2021
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief