September Bruegelmaand in ROOSDAAL

C21

September Bruegelmaand in ROOSDAAL

Affiche_bruegelmaand_aangepast_def_klein__002_
 
Foto_van_bruegel__002_
 

We herdenken het overlijden van Pieter Bruegel de Oude, nu 450 jaar geleden, in de ganse regio en ook in Roosdaal met verschillende activiteiten gedurende de komende maand!

 

Op zaterdag 31 november 2019 openen we de ‘Bruegelmaand’ met een archeologische tentoonstelling (19 uur - Foyer) met receptie en lezing (20.30 uur – polyvalente zaal) over Bruegel in GC Het Koetshuis, Kristus Koninglaan, 1760 Roosdaal.

 

Voor de tentoonstelling werkt de cultuurraad en gemeente Roosdaal samen met de Erfgoedcel Pajottenland & Zennevallei waarbij een eigentijdse tentoonstelling je een blik geeft in de 16e-eeuwse cultuur waarin Bruegel leefde!


Kunsthistorica, auteur en vooral Bruegelkenner Leen Huet geeft een lezing over het leven en werk van Bruegel de Oude, de tijd en de steden waarin hij leefde, de minder bekende schilderijen, enzovoort. Een lezing die gericht op een publiek met algemene interesse en dus niet naar specialisten. Meer nog, zelfs voor vragen vanuit het publiek is er plaats.


Toegang kost 5 euro, ter plaatse te betalen.

 

Open Monumentendag op zondag 8 september 2019 wordt ook in het teken van Bruegel opgezet met een tentoonstelling en brochure van Rausa vzw in de erfgoedkelder in GC Het Koetshuis. Het hoeft geen betoog dat dit zoals steeds meer dan de moeite waard zal zijn!

 

Onder de noemer ‘speciallekes’ kan je op vrijdag 13 september 2019 de voorstelling ‘Stemmen uit het doek’ van Balvocal bijwonen in de schouwburg van GC Het Koetshuis.


De zangers van Balvokal trekken a capellagewijs, maar ook met audiovisueel materiaal, de baan op om het publiek onder te dompelen in de mysterieuze wereld van Brabant en Vlaanderen in de Renaissance. Ze brengen de schilderijen van Bruegel tot leven en geven de veelheid aan personages op het doek een stem en nemen je mee in het verhaal waar hun gevoelens en ideeën weerklinken.


Tickets kosten 5 euro.

 

Ook kinderen worden betrokken in dit historisch erfgoed via de kinderworkshop ‘Bruegel Vertekend – drukkunst’ op woensdag 25 september 2029 tussen 14 en 16 uur in de Bib Roosdaal, Brusselstraat 15, 1760 Roosdaal.


Mieke Evenepoel vertrekt vanuit de schilderijen en tekeningen van Bruegel om de drukkunst uit de doeken te doen en samen verschillende druktechnieken te ontdekken. Kinderen tussen 8 en 12 jaar trekken hun schildersjas aan en drukken hun eigen ontwerpjes!


Deelname is gratis, maar inschrijven is nodig via www.regiobib.be 

 

De afsluiter van de Bruegelmaand is de unieke theatervoorstelling ‘De Ezels van Bruegel’ op zaterdag 4 oktober 2019. Deze productie, volledig georganiseerd door lokale vrijwilligers met tal van acteurs, muzikanten, productie- en logistieke medewerkers uit onze regio om het verhaal van de schilder voor te stellen die zijn weg zoekt en vindt als kunstenaar in de woelige 16e eeuw onder het Spaanse bewind. Humor, liefde en drama brengen historische feiten en lokale verhalen tot leven. (REEDS VOLZET)

 

Meer info en reservaties via de dienst cultuur: cultuur@roosdaal.be - 054/318951

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief