Boekenkaftdag Ezelsoor in ROOSDAAL, bij het begin van het nieuwe schooljaar je boeken kaften op een plezante manier

Boekenkaftdag Ezelsoor in ROOSDAAL, bij het begin van het nieuwe schooljaar je boeken kaften op een plezante manier

2018-09-05_ezelsoor_boekenkaftdag__2_ab
 
2018-09-05_ezelsoor_boekenkaftdag__12_ab
 

De bibliotheek en jeugdraad Roosdaal organiseren op woensdag 4 september namelijk voor de eerste maal Ezelsoor, een gratis boekenkaftdag voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar! 

 

Komen jullie ook je boeken kaften met unieke kaftpapieren gemaakt door leeftijdsgenoten uit de deelnemende gemeentes? Krijg je graag een handje hulp bij het kaften? Of wil je liever zelf je boeken versieren of personaliseren met handlettering of een handgetekende illustratie van een professionele illustrator krijgen? Spring dan zeker eens binnen tijdens Ezelsoor! 

 

De Roosdaalse editie van dit boekenkaftfeestje vindt plaats op woensdag 4 september 2019 van 14u00 tot 17u00 in de zaal van Kattem (Abeelstraat).

 

De boekenkaftdag Ezelsoor is een bovenlokaal project dat in onze gemeente voor de eerste maal wordt georganiseerd door de jeugddienst, jeugdraad en bibliotheek van Roosdaal. Meer informatie volgt op www.ezelsoor.info of www.roosdaal.be, via jeugd@roosdaal.be of 054 89 13 52

 

EZELSOOR, gratis boekenkaftdag - september 2019

 

Gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar hoeven tijdens de grote vakantie niet op zoek te gaan naar kaftpapier. In de eerste week van september kunnen zij tijdens Ezelsoor, de gratis boekenkaftdag, hun boeken kaften met origineel kaftpapier. Dit papier werd ontworpen door kinderen en jongeren uit de verschillende deelnemende gemeentes.

 

Naast het kaften van boeken, gaan er ook heel wat andere activiteiten door: er zijn (strip)tekenaars die je boek of schrift personaliseren en er zijn creatieve of muzikale workshops. Ook verschillende verenigingen (waaronder de jeugdverenigingen) stellen er hun werking voor.

 

In meer dan 29 gemeentes
De eerste editie van Ezelsoor vond plaats in 2010 in Halle en Bierbeek. Intussen breidde de groep Ezelsoor-partners stevig uit. In 29 gemeentes (uit Vlaams-Brabant, Brussel en Oost-Vlaanderen) werken verschillende diensten samen aan een gezinsvriendelijke programma voor +6-jarigen. Banden worden gesmeed tussen cultuur -of gemeenschapscentrum en de bibliotheek, de jeugddienst en/of de integratiedienst.


Dit zijn de deelnemende gemeenten aan Ezelsoor 2019: Aarschot, Asse, Dilbeek, Drogenbos, Erpe-Mere, Galmaarden, Gooik, Halle, Herent, Herne, Herzele, Kraainem, Laken, Lennik, Liedekerke, Linkebeek, Machelen, Meise, Molenbeek, Ninove, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Gillis, Ternat, Wezembeek-Oppem, Zaventem en Zemst.

 
Programma en ontwerpen kaftpapier online

Op www.ezelsoor.info kan je het volledige programma van de 29 gemeentes raadplegen en kan je de verschillende ontwerpen van het kaftpapier ontdekken.


Je vindt er ook alle (praktische) informatie en contactgegevens per deelnemende gemeente.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 12 okt 2020

archief