ROOSDAAL - Vlaamse kermis in Kattem op zaterdag 21 september

ROOSDAAL - Vlaamse kermis in Kattem op zaterdag 21 september

Team_kattem__002_a
 
Vlaamse_kermis
 

Met het “babbelstaminee” en de “Wandeling met (z)ware verhalen” leek het of er in Kattem en nieuwe dynamiek was ontstaan. Het bruisende dorp van weleer herademde. Niets blijkt nu minder waar want “Team Kattem” de ploeg rond Ronny Geeroms organiseert op 21 september een heuse Vlaamse kermis op het plein achter de parochiezaal.

 

Een Vlaamse kermis, maar denk nu niet dat Kattem opnieuw in 1960 wakker geworden is. Hoewel,…de bedoeling van het samen kermis vieren blijft natuurlijk wel dezelfde van weleer. Dorpsgenoten die elkaar tussen pot en pint beter leren kennen om zo samen een (h)echte gemeenschap te vormen. “We willen dan ook dat onze kermis die sfeer uitademt”, zegt Ronny Geeroms. “Wie dus nog eens traditionele madelons of pensen wil eten, weet waar hij moet zijn.”  “Verder vinden we het fantastisch dat onze kersverse Pastoor, eerwaarde heer Vandenbossche, onze Kattemvlag komt wijden als startschot van onze kermis.”

 

Verder voorzien de leden van team Kattem randanimatie voor de kleinsten en wordt er ook een echte “Geuzefabriek” geopend. Maar ook de tieners worden in Kattem niet vergeten. Zij kunnen zich inschrijven voor een heuse dj workshop en krijgen de kans om nadien op de gemixte muziek een dansje te wagen. 

 

Daarvoor moeten ze wel wachten tot een rist artiesten het plein van Kattem in vuur en vlam hebben gezet. Walter en Dirk Evenepoel, The Croony Rockers en Jens De Geyter zijn een verzekering voor een fijne en uitgelaten sfeer, en het is aan de “The Mates” om dit spetterende feest af te sluiten met het beste uit de populaire muziek van 1970 tot 1990.

 

“Hopelijk kunnen op deze manier een mooie traditie opstarten” zegt Eric Brion, die het feest in veilige banen moet leiden. “Kattem was vroeger een echte wijk waar iedereen elkaar kende. Wij willen dat dit opnieuw zo wordt en hopen dus dat ook de “nieuwe Kattemnaars” met ons komen mee feesten. “Maar ook de mensen van buiten Kattem en Roosdaal zijn natuurlijk welkom! Wij zijn fier op ons dorp en willen aan iedereen tonen hoe goed leven het er is.”

 

Kom dus gewoon eens een pintje drinken, en wie weet…. nog eentje.

 

De Vlaamse kermis begint op zaterdag 21 september om 14:00 uur. De Abeelstraat wordt op die dag gedeeltelijk omgevormd naar éénrichtingsverkeer. Parkeren zal kunnen op aangeduide plaatsen in de buurt. Dank aan de gemeente Roosdaal voor haar medewerking. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Jacky Delcour | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 03 sep 2020
Jacky Delcour | 30 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 09 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief