ROOSDAAL – Brecht Guldemont heeft er zin in

C21

ROOSDAAL – Brecht Guldemont heeft er zin in

Editiepajot_roosdaal_brechtguldemont_01_tom_vierendeels
Brecht Guldemont. - Foto Tom Vierendeels.

Brecht Guldemont, afkomstig uit Strijtem (Roosdaal), heeft zaterdag in Herfelingen zijn eerste koers dit seizoen uitgereden. Uiteraard is hij heel fier op deze prestatie.

Het is het eerste seizoen dat Brecht Guldemont koerst. De start zat hem echter niet mee. De oefenkoers in Vollezele en de eerste officiële wedstrijd heeft hij niet kunnen rijden door stomme voorvallen. “Dat was toen wel balen natuurlijk, maar ondertussen kan ik er wel om lachen”, vertelt Brecht.

Toen het dan uiteindelijk allemaal begon lukte het niet om uit te rijden. “In het peloton rijden is niet zo gemakkelijk als het lijkt”, weet Brecht. “Eenmaal je achteraan terecht komt is het snel afgelopen.”

In Herfelingen is het Brecht dan toch gelukt om zijn wedstrijd uit te rijden. “Er waren niet zoveel starters voor de koers,” herinnert Brecht zich, “en daar was ik tevreden om”.

Brecht ziet zijn falen vooral aan het gebrek aan koerservaring. “Zaterdag heb ik ook gevoeld dat het niet mijn benen zijn die mij parten spelen. Ik moet zoveel mogelijk ervaring op doen en dan zal het opschuiven ook al veel beter gaan.”

Guldemont is ook niet bijzonder erg teleurgesteld in de mindere prestaties. “Ik ben het seizoen begonnen met in mijn achterhoofd dat dit een leerjaar is.”

De renner ziet het nu ook volledig zitten. Vanaf nu wil hij meer koersen uitrijden. “Steeds uitrijden is niet realistisch, je kan altijd pech hebben, maar nu was mijn doel, een koers uitrijden, toch gehaald. Uiteraard wil ik de volgende koersen ook uitrijden.”

Brecht komt zaterdag aan de start in Tollembeek. “Misschien zijn er daar weer meer deelnemers, maar dan moet ik het gewoon proberen. Ik leer elke wedstrijd meer en meer bij. Beetje bij beetje zal het zo ook verbeteren.”

Volgend jaar rijdt Brecht bij de beloften maar blijft met beide voeten op de grond. “Die stap zal heel groot zijn, maar ik wacht rustig af. School blijft natuurlijk het belangrijkste. Koersen is een fijne hobby, maar met goede resultaten op school heb je toch meer zekerheid.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 apr 2009
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief