Op zondag 8 september vond de officiële inhuldiging plaats van de kantine in ROOSDAAL

Op zondag 8 september vond de officiële inhuldiging plaats van de kantine in ROOSDAAL

2019-09-08_offici__le_opening_kantine__5_ab
 
2019-09-08_offici__le_opening_kantine__15_ab
 
2019-09-08_offici__le_opening_kantine__20_ab
 
2019-09-08_offici__le_opening_kantine__22_ab
 
2019-09-08_offici__le_opening_kantine__51_ab
 

’t sportvlot is geboren! 

Deze kreeg de naam ’t Sportvlot. Dit met een knipoog naar vroeger. Nadat het zwembad ‘de flipper’ dicht ging kreeg deze ’t Vlot als naam.

 

Volgend op de officiële inhuldiging ging op de site een voetbaltornooi door tvv Kom Op Tegen Kanker, Soccer4Gert. De nieuwe infrastructuur werd zo voor een eerste maal op volle capaciteit getest en slaagde met brio!

 

Momenteel nog maar enkel plaats voor voetbal waar VK Zavel, VK Borchtlombeek en Move2Improve gebruik maken van de kantine en het kunstgrasveld. Maar het is niet de bedoeling dat het hier bij blijft. De vraag overstijgt het aanbod dus moet er dringend werk gemaakt worden van uitbreiding. De nood aan een extra voetbalterrein tekent zich vandaag al maar het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk sporten aan bod kunnen komen op deze site. Volgens sportschepen An Van den Spiegel moeten de Roosdalenaars hun “info Roosdaal” goed in het oog houden want hier zal zeker een enquête in verschijnen waar elke Roosdaalnaar zijn voorkeur kan bekendmaken bij de invulling van deze sportsite ter grootte van 8 hectare.

 

Burgemeester Goossens en schepen Johan Van Lierde blikten ook terug naar het verleden.

Na het Kunstgrasveld, dat in mei 2017 werd open gespeeld, is dit een tweede zeer grote stap tot de ontwikkeling van outdoor-sportinfrastructuur voor onze gemeente Roosdaal. 25 jaar geleden werd beslist om ook voor Roosdaal te investeren in culturele en sportinfrastructuur. Cultuur dichte de achterstand 10 jaar geleden met de realisatie van GC het Koetshuis en, zoals reeds gezegd, vandaag wordt er opnieuw een heel grote stap gezet voor de sportinfrastructuur.

 

De visionair van dienst was wijlen sportschepen Freddy Segers en zijn ideeën werden toentertijd bevestigd door een studie naar de nood aan outdoor-sportinfrastructuur door een studiebureau en de vzw Roosdaalse Sportraad. Vandaag zien we dat ze gelijk hadden, de vraag overtreft nu al het aanbod en zet ons direct voor nieuwe uitdagingen, een volgend bottom up verhaal!.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Jacky Delcour | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 03 sep 2020
Jacky Delcour | 30 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 09 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief