ROOSDAAL - Joachimsdal opent belevingstuin samen met sponsors

ROOSDAAL - Joachimsdal opent belevingstuin samen met sponsors

2019-09-21_tuinproject_joachimsdal__48_ab
 
2019-09-21_tuinproject_joachimsdal__46_ab
 
2019-09-21_tuinproject_joachimsdal__19_ab
 
2019-09-21_tuinproject_joachimsdal__42_ab
 

Joachimsdal is een leefgroep van MPC Sint-Franciscus op de campus te Roosdaal. Er verblijven meisjes en jongens van 6 tot 21 jaar met een ernstig verstandelijke beperking, in combinatie met autisme en/of gedragsproblemen.

 

De jongeren vertoeven graag in de tuin, die tot voor kort vooral bestond uit een grasperk met een schommel. Twee jaar geleden startte hun droom om er een belevingstuin van te maken. De tuin moest een geborgen en veilige plek worden met veel zintuigelijke prikkels.

 

Dankzij een ruim netwerk van ouders en sympathisanten dienden zich de voorbije twee jaar heel wat sponsors aan, zodat het project sneller dan verwacht kon gerealiseerd worden.

 

Feestzaal Kasteel van Lebbeke vroeg bij de opening van de vernieuwde zaal een gift te doen voor de tuin. Dankzij hun gift van 1.465 euro konden 5 zitzakken en een picknicktafel aangekocht worden.

 

Visbedrijf De Troyer uit Aalst vroeg eveneens een gift bij de opening van hun nieuw gebouw. Met de mooie som van 3.150 euro werden allerlei speel- en voelwanden voor de tuin aangekocht.

 

Een aantal sportieve vrienden organiseerden twee jaar op rij een Music for Life actie, de Run for Joachimsdal. Een marathon tussen domein Puyenbroeck en Aalst. Beide edities brachten 8.646 euro op, waarvan 6.000 euro naar de tuin ging. Hiermee werden een pergola, een prieel en een regenwiel aangekocht. De opa van één van de jongeren schonk 500 euro voor de aankoop van allerlei snoezelmateriaal voor de pergola.

 

De Ladies Circle uit Aalst hield een galabal in De Rozerie in Aalst en schonk, samen met een pop-up store in Aalst, het ronde bedrag van 6.000 euro. Dankzij hun steun kon een stevige combinatieschommel aangekocht worden.

 

Tenslotte deed ook Vespaclub Amici del cambio manuale uit Erembodegem een duit in het zakje. Als peters van Joachimsdal dragen zij de leefgroep een warm hart toe. Zij organiseerden vorig jaar hun 2e Vespatocht met tussenstop op onze boerderij. Deze tocht leverde 1.700 euro op waarmee een 2e picknicktafel en een stevige radio werd aangekocht. Deze zomer deden zij trouwens hun 3e Manneke Fransrit ten voordele van Joachimsdal.

 

Al deze mensen werden uitgenodigd voor de officiële opening van de tuin, onder een stralende herfstzon. Wim Goossens, burgemeester van Roosdaal, opende de tuin en sprak woorden van appreciatie voor de warme inzet van al deze mensen. De sponsors konden de verwezenlijkingen in de tuin met eigen ogen aanschouwen en zagen dat het goed was. En ondertussen dromen ze in Joachimsdal van de tweede fase voor de tuin waarbij de terrassen in een nieuw kleedje gestoken worden…

 

Vanwege het sponsorcomité een heel grote dank jullie wel aan al deze sponsors voor de fantastische steun aan dit grote project!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcoura | 23 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Jacky Delcour | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 03 sep 2020
Jacky Delcour | 30 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 09 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief