ROOSDAAL - Het Immaculata Maria-Instituut won de TES-award, een Europese bekroning voor ondernemend en innovatief onderwijs

ROOSDAAL - Het Immaculata Maria-Instituut won de TES-award, een Europese bekroning voor ondernemend en innovatief onderwijs

Vlaamse_jonge_onderneming_-vlajo
 
Vlaamse_jonge_onderneming_-vlajo
 

Deze erkenning heeft het te danken aan de samenwerking die het vorig jaar aanging met Vlajo, in het pilootproject rond CompassMe. Met CompassMe wordt ernaar gestreefd om ook de competenties van leerlingen te evalueren en hen zo nog beter bij te staan in hun groei naar volwassenen. Zo kunnen leerlingen bijvoorbeeld geholpen worden in het verbeteren van zelfreflectie, samenwerken of burgerzin d.m.v. groeigerichte feedback binnen deze tool.
Binnen dit project hielp het IMI Vlajo om de tool verder te ontwikkelen en te verfijnen, zodat deze in de toekomst vlot geïmplementeerd kan worden in de klas- en schoolpraktijk.

De school en haar personeelsleden werkten maar wat graag mee aan het project om zo ook de ontwikkeling en begeleiding van haar leerlingen verder te verfijnen.

 

Een trotse Inge Gordts, leerkracht in Immaculata Maria Instituut Roosdaal, aan het woord: "Als school streven we er steeds naar om onze leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden. In de digitale evaluatietool CompassMe vonden we daarbij een ideale partner om samen met onze leerlingen te groeien. Samen met een groep bereidwillige en enthousiaste leerkrachten slaagden we er in om een zicht te krijgen op bepaalde sleutelcompetenties bij onze leerlingen. Op die manier creëren we mogelijkheden voor de toekomst, zowel voor de leerlingen als voor onszelf. Het was een bij momenten spannend avontuur, maar we zijn blij met het traject dat we samen met Vlajo aflegden. Hoewel deze prijs dan ook een mooie erkenning is, was het nooit een doel op zich. Dat is en blijft de begeleiding van onze leerlingen. Desondanks zijn we natuurlijke uitermate trots dat wij dit als school kunnen presteren hebben!"

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 24 sep 2020
Jacky Delcoura | 23 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 12 sep 2020
Jacky Delcour | 03 sep 2020
Jacky Delcour | 30 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 09 aug 2020

archief