ROOSDAAL - Dynamische verkeersborden Bosstraat en Lostraat

ROOSDAAL - Dynamische verkeersborden Bosstraat en Lostraat

Verkeersborden_bosstraat_en_lostraat__1_ab
sint Amandusschool directrice Anne Saerens, schepen van Onderwijs An Van den Spiegel & schepen van mobiliteit Emmanuel de Bethune
 
Verkeersborden_bosstraat_en_lostraat__16_ab
 
Verkeersborden_bosstraat_en_lostraat__4_ab
 

Tijdens de herfstvakantie werden in de Bosstraat en in de Lostraat (wegvak tussen het kruispunt met de Kloosterstraat en het kruispunt met de Weverstraat) dynamische verkeersborden geplaatst. 

 

De borden zijn deel van de verkeersmaatregelen in de schoolomgevingen (Sint-Amandus en vzw Verenigde scholen Sint-Franciscus) om een stuk van de Bosstraat en de Lostraat in de schoolspits tijdelijk éénrichting te maken. Deze maatregelen werden reeds vorige schooljaar ingevoerd.  

 

Leerkrachten en vrijwilligers hebben maanden die de borden geplaatst. Nu worden ze allemaal van hun taak eervol ontlast. Hun inzet heeft toegelaten om aan te tonen dat tijdelijke éénrichting een goede oplossing is om de lasten van de ochtendspits aan de scholen in de Bosstraat en Lostraat te verminderen, aldus schepen de Béthune.

 

Ook onze mobiliteitsdienst, technische dienst en de politiedienst hebben zich de laatste maanden sterk voor dit project ingezet, aldus burgemeester Wim Goossens. En natuurlijk was dit alles ook alleen maar mogelijk door de goede samenwerking met de leerkrachten en directies van de beide scholen, geeft schepen van Onderwijs An Van den Spiegel aan.

 

We zijn er zeker van dat deze investering van 20.000 euro een goede zaak is. Merk op dat daarvan 10.000 euro via subsidies voor veilige schoolomgevingen door de Vlaamse overheid wordt betaald.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 nov 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 24 sep 2020
Jacky Delcoura | 23 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 12 sep 2020
Jacky Delcour | 03 sep 2020
Jacky Delcour | 30 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 09 aug 2020

archief