ROOSDAAL - Miniatuurtreintjes in vzw WZC Onze Lieve Vrouw

C21

ROOSDAAL - Miniatuurtreintjes in vzw WZC Onze Lieve Vrouw

Image001
 

Enkele maanden geleden gaf Wzc Olvr Roosdaal de aanzet tot de nieuwe werking rond wonen en leven. In samenwerking met enkele externe organisaties werd een heus Oldtimertreffen op poten gezet dat uitgroeide tot een groot succes.


Het smaakte naar meer en daarom worden de handen in elkaar geslagen voor een nieuw project. Er wordt oa samengewerkt met vzw;” Het Locje”, een club uit Borchtlombeek die in 1995 het levenslicht zag en bestaat uit gepassioneerde modeltreinen liefhebbers.


Speciaal voor deze gelegenheid zorgen ze voor een miniatuurlandschap met rijdende treinen en zijn er verschillende modeltreinen, van stoom, diesel en elektrische locomotieven te bezichtigen . Dit alles binnen een Pajottenlands thema.


De club nodigde alvast de bewoners van het Wzc uit om een kijkje te komen nemen tijdens de opbouw van het decor.


Om dit alles te versterken zal ook Tramsite Schepdaal aanwezig zijn met een stand en heel wat materialen tentoon stellen.


Bij hen kom je meer te weten over de tramstel plaats uit 1887 die nog volledig bewaard is gebleven! Vanuit de tramsite van Schepdaal vertrok de stoomtrein als allereerste tramlijn in Brabant voor personen én goederenvervoer naar Brussel.


Zo konden de boeren uit het Pajottenland naar de vroeg markt. Op deze plek werden de tramstellen gestald en onderhouden, was het trampersoneel thuis en stapten de reizigers op. De tramsite van Schepdaal bevat een uniek staaltje industrieel erfgoed met een uitzonderlijke collectie waardevolle tramstellen waaronder zelfs een koninklijk rijtuig. Ook de erfgoedvereniging Rausa levert opnieuw een mooie bijdrage tot de tentoonstelling. Uit het schitterende beeldverhaal ‘de Dikke van Pamel’ dat dezer dagen van de persen rolt, worden enkele mooie prenten uitvergroot die het hart van de treinliefhebber sneller zal doen slaan.


Overigens zal het boek op de tentoonstelling ook beschikbaar zijn.


Nog iets om naar uit te kijken. Het personeel en de vrijwilligers van het Wzc doen een leuke aanvulling van het geheel. Dankzij hen worden boerenboterhammen met platte kaas, rauwe ham en kop aangeboden. Als bier van de maand kozen ze voor Witkap van Brouwerij Slagmulder uit Ninove. De cultuurdienst van de gemeente Roosdaal maakt het plaatje compleet door de reus van de Dikke Pamel na enkele jaren te laten terugkeren naar het Wzc. Iedereen is van harte welkom op vrijdag 15 november van 15:00u tot 18:00u en zaterdag 16 november wordt er reeds gestart om 11u.


Zaterdagnamiddag kan men genieten van een show met stoom en diesel locomotieven en om 18:00u ronden we in schoonheid af.


Info : www.wzc-olv-roosdaal.be/ http://hetlocje.org/locje/
www.openmonumenten.be/monumenten/tramsite-schepdaal
http://www.rausa.be/ www.roosdaal.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 nov 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 12 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 13 mei 2021
Sam Herremans | 08 mei 2021

archief