ROOSDAAL – Miniatuurtreintjes en Tramsite Schepdaal in vzw WZC Onze Lieve Vrouw

ROOSDAAL – Miniatuurtreintjes en Tramsite Schepdaal in vzw WZC Onze Lieve Vrouw

2019-11-16_miniatuurtreintjes_in_vzw_wzc_olv__3_ab
 
2019-11-16_miniatuurtreintjes_in_vzw_wzc_olv__7_ab
 
2019-11-16_miniatuurtreintjes_in_vzw_wzc_olv__12_ab
 
2019-11-16_miniatuurtreintjes_in_vzw_wzc_olv__14_ab
 
2019-11-16_miniatuurtreintjes_in_vzw_wzc_olv__16_ab
 

Het smaakte naar meer en daarom worden de handen in elkaar geslagen voor een nieuw project. Er wordt oa samengewerkt met vzw;” Het Locje”, een club uit Borchtlombeek die in 1995 het levenslicht zag en bestaat uit gepassioneerde modeltreinen liefhebbers. Speciaal voor deze gelegenheid zorgen ze voor een miniatuurlandschap met rijdende treinen en zijn er verschillende modeltreinen, van stoom, diesel en elektrische locomotieven te bezichtigen . Dit alles binnen een Pajottenlands thema.


Om dit alles te versterken was ook Tramsite Schepdaal aanwezig zijn met een stand en heel wat materialen tentoon stellen. Bij hen kom je meer te weten over de tramstel plaats uit 1887 die nog volledig bewaard is gebleven! Vanuit de tramsite van Schepdaal vertrok de stoomtrein als allereerste tramlijn in Brabant voor personen én goederenvervoer naar Brussel. Zo konden de boeren uit het Pajottenland naar de vroeg markt. Op deze plek werden de tramstellen gestald en onderhouden, was het trampersoneel thuis en stapten de reizigers op. De tramsite van Schepdaal bevat een uniek staaltje industrieel erfgoed met een uitzonderlijke collectie waardevolle tramstellen waaronder zelfs een koninklijk rijtuig. 

 

Ook de erfgoedvereniging Rausa levert opnieuw een mooie bijdrage tot de tentoonstelling. Uit het schitterende beeldverhaal ‘de Dikke van Pamel’ dat dezer dagen van de persen rolt, worden enkele mooie prenten uitvergroot die het hart van de treinliefhebber sneller zal doen slaan.


Het personeel en de vrijwilligers van het Wzc doen een leuke aanvulling van het geheel. Dankzij hen worden boerenboterhammen met platte kaas, rauwe ham en kop aangeboden. Als bier van de maand kozen ze voor Witkap van Brouwerij Slagmulder uit Ninove. De cultuurdienst van de gemeente Roosdaal maakt het plaatje compleet door de reus van de Dikke Pamel na enkele jaren te laten terugkeren naar het Wzc. Iedereen is van harte welkom zaterdag 16 november wordt er reeds gestart om 11u.


Zaterdagnamiddag kan men genieten van een show met stoom en diesel locomotieven en om 18:00u ronden we in schoonheid af.


Info: www.openmonumenten.be/monumenten/tramsite-schepdaal   en  www.rausa.be/

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 nov 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcoura | 23 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Jacky Delcour | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 03 sep 2020
Jacky Delcour | 30 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 09 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief