ROOSDAAL - Wit lintje voor de gezamenlijke strijd tegen geweld op vrouwen

C21

ROOSDAAL - Wit lintje voor de gezamenlijke strijd tegen geweld op vrouwen

2019-11-15_draag_jij_ook_een_wit_lintje__2_ab
 

25 november is internationaal uitgeroepen tot dag tegen de uitbanning van geweld op vrouwen. Naar jaarlijkse gewoonte nodigt Vrouw-en Maatschappij uit in aanloop naar 25 november een “wit lintje” te dragen, in de strijd tegen geweld. 

 

V&M Roosdaal zet dit jaar een eigen actie op. Aan de verschillende schoolpoorten zullen “witte lintjes” uitgedeeld worden, dit in de periode tussen 14 en 28 november.

 

Dit jaar staan de “zorgcentra na seksueel geweld” in de kijker. In deze zorgcentra kunnen slachtoffers  terecht voor zowel medische als psychische zorg, wordt er een forensisch onderzoek gedaan, en kunnen slachtoffers klacht neerleggen bij de politie. Wij willen dat élk slachtoffer van seksueel geweld toegang heeft tot de zorg die hij of zij verdient. Daarom willen we met de witte lintjesactie meer bekendheid geven aan deze zorgcentra, maar leggen we ook enkele eisen op tafel: een structurele financiering van de bestaande zorgcentra na seksueel geweld én het uitbouwen van meer zorgcentra in ons land.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 nov 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief