ROOSDAAL - ZonneSchlager overhandiging cheque 18.000 € aan Zonnelied

ROOSDAAL - ZonneSchlager overhandiging cheque 18.000 € aan Zonnelied

2019-11-20_overhandigd_cheque__1_ab
 
2019-11-20_overhandigd_cheque__7_ab
 
2019-11-20_overhandigd_cheque__9_ab
 
Zonneschlager_editie_2020_sponsorproject_snoezelserre_zonnelied_eizeringen__002_
 

Naast de overhandiging van de winst van het afgelopen festival, door de door waarden gedreven buren uit Strijtem, vindt eveneens de officiële aankondiging plaats van de 3e editie ZonneSchlager. Deze editie zal voor de volle 100% ten voordele zijn van “Zorgcampus Eizeringen”, een nieuwbouwproject van Zonnelied vzw.

 

Snoezelserre ‘t Eizerenhof

“Op de site ’t Eizerenhof breidt Zonnelied momenteel haar werking uit. Vanaf november 2020 opent de nieuwbouw waar 16 personen met een ernstige meervoudige beperking zullen wonen en 16 ouder wordende personen of mensen met een dementieproblematiek.

 

Daarnaast behouden we op het domein de bestaande werking van het activiteitencentrum waar elke dag 50 cliënten aangepaste activiteiten krijgen. 

 

Het is onze opdracht om voor al deze mensen aangepaste activiteiten aan te bieden” zegt Ann Claessens, diensthoofd afdeling Eizeringen.

 

“In het verleden was er al een grote serre op het domein. Dit was, met uitzondering van de koudste wintermaanden, dé ideale plek om te vertoeven, een stuk rode draad doorheen de werking, omdat deze mogelijkheden geeft voor vele cliënten op alle niveau’s” zegt katleen Evenepoel, algemeen directeur Zonnelied.

 

“In de doegroep zetten we mensen aan het werk: 

  • De harde werkers bewerken de serre (spitten grond, groot werk)
  • De werkers met minder fijne motoriek kunnen mee werken in het kleine potproces (vullen van bloempotten, zaadjes stekken, …)
  • Dagelijks gieten, onkruid wieden
  • De genieters zitten er gewoon bij, genieten van de geuren, het is er lekker warm, ook in het voor- en najaar
  • Iedereen geniet van de evolutie: van klein plantje tot grote plant
  • Plukken van groenten

In het keukenatelier biedt dit veel werk aan vele andere cliënten: snijden van groenten, verwerken in soep, dessert, maaltijden, … 

 

De buurt /familie kan verwerkte groenten aankopen (quiches, soep, confituur, …). 

 

En ALLE gasten hebben baat bij een eigen gekweekte en bereidde gezonde maaltijd! 

 

Onze serre had zijn beste tijd gehad, was niet meer stabiel, en heeft moeten plaats maken voor de nieuwbouw” zeggen Ann Claessens en Katleen Evenepoel.

 

“Zonnelied heeft de droom om in hun nieuwe aangelegde tuin een prachtexemplaar te kunnen rechtzetten om de fijne doe-keuken-belevingswerking te kunnen hervatten. Het Strijtems buurtcomité ZonneSchlager zet haar schouders mee onder dit project om deze droom van de bewoners en dagactiviteitenbezoekers Eizeringen mee te realiseren. Het totaalbudget (voorbereiding grondwerken, aanleg pad en aankoop serre) bedraagt  15.000,00 euro. Met ons ZonneSchlager team geven we ons voor de volle 100% om deze droom waar te maken” zegt Petra Hemmerijckx, medeorganisator ZonneSchlager 2020. 

 

Wens je meer informatie met betrekking tot dit sponsorproject? Neem dan even contact op met An Claessens.  Dit kan 053/64 64 30 of info@zonnelied.be  

 

Meer informatie over de werking van Zonnelied kan je terugvinden op www.zonneliedvzw.be of volg hun via Facebook – Zonnelied vzw

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Jacky Delcour | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 03 sep 2020
Jacky Delcour | 30 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 09 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief