ROOSDAAL - Begeleidingscentrum Sint-Franciscus opent weggeefkast

ROOSDAAL - Begeleidingscentrum Sint-Franciscus opent weggeefkast

2019-11-29_weggeefcaravan_sint-franciscus__16_ab
 
2019-11-29_weggeefcaravan_sint-franciscus_11_ab
 
2019-11-29_weggeefcaravan_sint-franciscus__8_ab
 
2019-11-29_weggeefcaravan_sint-franciscus_4_ab
 

Een vintage caravan die ze op de kop konden tikken, krijgt vanaf 1 december 2019 een permanente plaats op de parking van het Begeleidingscentrum Sint-Franciscus, Lostraat 175 te Roosdaal, net naast de doorgang naar het zwembad en de sporthal. Een zichtbare plek, maar tegelijk toch afgeschermd van de straat, wat de nodige privacy biedt aan wie de caravan bezoekt.

 

Deze caravan biedt letterlijk onderdak aan een weggeefkast. Een plek waar mensen spullen kunnen brengen die ze niet meer nodig hebben en dingen komen halen die ze kunnen gebruiken. 

 

Het Begeleidingscentrum wordt regelmatig geconfronteerd met armoede en werkt daarom aan een actief armoedebeleid, onder andere door een solidariteitsfonds. Met “onteigenen” als jaarthema staan ook hergebruik en duurzaamheid in de kijker. 

 

Ze gingen rond de tafel zitten met KVLV en Het Huis van het Kind. Zij hebben immers de nodige ervaring en knowhow in het opstarten van ruilkasten, weggeefpleinen, swishing van kledij of juwelen, … Het Begeleidingscentrum is de grootste werkgever van Roosdaal en bereikt daardoor veel mensen. De aanwezigheid van een zwembad en een sporthal op de campus brengt ook extra bezoekers. 

 

Tevens hopen ze dat deze caravan ook een verbindingsschakel kan zijn tussen de “gewone” maatschappij en de wereld van de mensen met een beperking die ze begeleiden. Een wereld die niet altijd zo open is, maar waarin de nood aan contact wel leeft. Daarom hebben ze gekozen om net nu te starten, vlak voor de advent, als adventsactie.

 

Bij de opstart staan er vooral spullen in voor sinterklaas, kerstmis en eindejaar, maar het is de bedoeling dat er allerlei dingen in geplaatst worden. De caravan wordt immers een permanente weggeefkast.

 

Heb je spulletjes staan die nog waardevol zijn en in goeie staat, breng ze dan gerust naar de weggeefkast. Vind je er leuke spulletjes die je kan gebruiken of die je nodig hebt, neem ze dan gerust mee. Alcohol en etenswaren die koeling nodig hebben, worden niet aanvaard.

 

Voor de opstart konden ze beroep doen op veel helpende handen.  De vrijwilligsters van het naaiclubje fristen de caravan op en zorgden voor een hippe look. De technische ploeg zorgde voor reparaties en voorzag de caravan van de nodige legplankjes en kastjes. Een oproep aan het personeel om spullen binnen te brengen zorgde al meteen voor een goed gevulde caravan.

 

Het onderhoud zal gebeuren door vrijwillige inzet van personeel en vrijwilligers. 

 

“We hopen dat alle bezoekers respect hebben voor de spullen die anderen willen delen en voor het opzet. Hopelijk slaat dit aan en leveren we hiermee onze eigen, bescheiden bijdrage aan een rechtvaardigere wereld” zegt Greet Bonner, directeur zorg.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 24 sep 2020
Jacky Delcoura | 23 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 12 sep 2020
Jacky Delcour | 03 sep 2020
Jacky Delcour | 30 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 09 aug 2020

archief