ROOSDAAL lanceert eigen vrijwilligersplatform

ROOSDAAL lanceert eigen vrijwilligersplatform

Affiche_a4
 

Zoek je ideale vrijwilligersjob of vrijwilliger binnen je eigen gemeente!

 

Vrijwilligerswerk staat tegenwoordig meer en meer in de kijker. Denk maar aan de warmste week, waar steun aan organisaties niet alleen met geld, maar ook met vrijwillige inzet kon gegeven worden. Maar ook bvb het programma ‘Make Belgium great again’ hield in het najaar 2019 een grote campagne rond vrijwilligerswerk.

 

Een goede zaak, want Vlaanderen zou inderdaad Vlaanderen niet zijn als we al onze verenigingen en vrijwilligers zouden wegdenken. Ook Roosdaal zou ook Roosdaal niet zijn zonder zijn sterk verenigingsleven! Maar vele verenigingen en organisaties kunnen enkel overleven als er voldoende vrijwilligers zijn. En daarbij kunnen ze alle hulp gebruiken.

 

Genoeg redenen dus om ook in Roosdaal extra in te zetten op het ondersteunen van die verenigingen in hun zoektocht naar vrijwilligers. 

 

Anderzijds zijn er ook heel wat mensen die zich niet vast willen of kunnen engageren in ons traditioneel verenigingsleven, maar wel af en toe een paar uur tijd hebben en vooral veel zin hebben om zich vrijwillig voor de samenleving in te zetten. Ook zij kunnen alle hulp gebruiken om de weg naar de juiste organisatie, vereniging of initiatief te vinden.

 

Vandaar dat de gemeente Roosdaal dit vrijwilligersplatform ontwikkeld heeft. Het moet namelijk de plaats zijn waar vrijwilligers en verenigingen elkaar kunnen vinden!


Zo’n platform is niet nieuw en bestaat bijvoorbeeld al op Vlaams niveau, maar omdat dit heel lokaal opgezet wordt, nl. in de eigen gemeente of regio, rekenen we er op dat de het potentieel nog groter is. 

 

In elk geval, vanaf vandaag kan iedereen terecht op: www.roosdaal.be/vrijwilligers


We nodigen iedereen, verenigingen en vrijwilligers, uit om eens een kijkje te gaan nemen. En natuurlijk om het te gaan gebruiken!

 

Meer info via de dienst welzijn & vrije tijd: cultuur@roosdaal.be - 054/318951

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jan 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 24 sep 2020
Jacky Delcoura | 23 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 12 sep 2020
Jacky Delcour | 03 sep 2020
Jacky Delcour | 30 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 09 aug 2020

archief