ROOSDAAL – Femma & KWB Driekoningenzingen

ROOSDAAL – Femma & KWB Driekoningenzingen

2020-01-03_-koningenzingen__1_abc
 
3-koningenzingen_3

Rond het feest van Driekoningen bestaan er van oudsher vele volkse gebruiken. Een aardig gebruik is dat de kinderen op of rond Driekoningen, verkleed als Gaspar, Melchior en Balthazar, van huis tot huis driekoningenliederen gaan zingen en hiervoor van de toehoorders wat zakgeld of snoep krijgen.

 

Niet alleen de jongsten doen aan Driekoningenzingen, ook de iets ouderen van KWB en Femma uit Pamel en Ledeberg trekken elk jaar hun driekoningenpak aan om van deur tot deur hun beste wensen aan te bieden aan de inwoners van Pamel. Het is inderdaad al een jarenlange traditie dat groepjes van 3 koningen huis aan huis gaan zingen. Ook is het een traditie dat de Femma-vrouwen en de KWB-mannen van Pamel samen de avond eindigen bij het verorberen van krentenboterhammen. En dat er hier de strafste verhalen verteld worden, kan je zeker van zijn. De opbrengst van deze zangbeurt komt dan integraal ten goede om het Sinterklaasfeest te financieren van beide verenigingen. We zijn dit jaar weeral tevreden met de opbrengst van ons drie koningen zingen en danken de inwoners van Pamel hartelijk voor hun bijdrage. Naar jaarlijkse gewoonte staan Femma- en KWB-Pamel er op om terug op stap te gaan voor het goede doel. Verkleed als 3 koningen maken zij de Pamelse straten “onveilig”.

 

“Dit jaar staan 10 groepen vertrekkensklaar om het regenweer te trotseren. Ze hopen op een warm onthaal en natuurlijk ook goede onvangsten! Belangrijk is dat iedere groep veilig en wel in zaal “Ons Huis” geraakt om af te sluiten met een paar lekkere boterhammen doorspekt met straffe verhalen van de voorbije tocht.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jan 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 12 okt 2020
Jacky Delcour | 24 sep 2020
Jacky Delcoura | 23 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Jacky Delcour | 12 sep 2020

archief