“Fight for Axl” is het boksproject dat ik op zaterdag gestart ben voor een jongen uit ROOSDAAL

“Fight for Axl” is het boksproject dat ik op zaterdag gestart ben voor een jongen uit ROOSDAAL

2020-01-11_fight_for_axl_training__1_ab
 
2020-01-11_fight_for_axl_training__32_ab
 
2020-01-11_fight_for_axl_training__47_ab
 
2020-01-11_fight_for_axl_training__80_ab
 
2020-01-11_fight_for_axl_training__125_ab
 
2020-01-11_fight_for_axl_training__140_ab
 

Axl mist het SLC6A1 gen, het gen dat nodig is om prikkels te verwerken. Een ontzettend belangrijk gen dat je nodig hebt om tot rust te komen, je veilig te voelen, prikkels te verwerken etc.

 

Bij kinderen met een SLC6A1 genafwijking wordt GABA dus niet goed in de hersenen getransporteerd, hierdoor is er te weinig GABA waardoor bepaalde hersencellen hun signalen niet goed kunnen doorgeven aan andere hersencellen. De bijhorende symptomen zijn epilepsie, ontwikkelingsachterstand, problemen met taal en spraak, autistiforme kenmerken, concentratieproblemen, adhd, moeilijk omgaan met emoties etc.

 

Allemaal dingen die Axl (11) al vele jaren ondergaat.  Ik en vele anderen wouden iets doen voor Axl want er moet om Axl te kunnen helpen maar liefst  1 miljoen neergeteld worden.  Sommigen zijn al onmiddellijk begonnen met acties zoals snoep en chocoloademelk te verkopen.

 

Ik ben beginnen denken en toen wist ik het! Voldoening haal ik uit ‘mensen helpen’.  Dat zit in mij en dat is iets waarvan ikzelf ook gelukkig wordt.  Ik heb een zeer warm hart voor kinderen en voor de bokssport daar ik zelf al 21 jaar boks.  (Ik behaalde de titel van Vlaams kampioen en Belgisch kampioen bij de amateurs).  Vanuit die denkwijze ben ik vertrokken en heb ik het project “Fight for Axl” opgericht en geef nu elke zaterdag boksles aan kinderen van 4 tot 18 jaar in het Belleheide Center te Roosdaal.

 

Een kind moet zich goed voelen, gelukkig zijn, zelfvertrouwen krijgen, leren dat we samen meer aan kunnen dan alleen, enzoverder.  Kinderen maken veel dingen mee,  wat ze in hun kinderjaren ondergaan nemen ze voor een groot stuk mee naar de toekomst.  Dingen die ze meemaken bepalen ook hun karakter voor het grootste deel.  Mijn doel met deze actie is niet enkel en alleen Axl helpen maar ook vele anderen.   Kinderen laten bewegen, bokstechnieken aanleren en terwijl ze meer zelfvertrouwen geven, zich veilig laten voelen, laten openbloeien, sociale contacten laten leggen en ervoor zorgen dat ze zich beter in hun vel voelen, dat is mijn doel! 

 

Elke zaterdag zijn er 3 groepen: van 14.30 tot 15u zijn de allerkleinsten aan de beurt van 4 tot 6 jaar, daarna volgen de 7 jarigen tot 13 jarigen van 15u tot 16u en als laatste groep is er die voor kinderen vanaf 14 jaar van 16u tot 17u. Op facebook kan je lid worden van de groep “Fight for Axl” en daar vind je alle info over de bokslessen op zaterdag. Ik hoop dat we snel het geld bij elkaar krijgen om Axl te helpen.

 

De trainingen gaan door elke zaterdag in de Belleheide te Roosdaal.  Wil je Axl ook steunen en tegelijk je kind laten bewegen en zich goed in zijn vel laten voelen dan kan je je kind laten deelnemen aan de bokstrainingen elke zaterdag van de maand.  Elk kind is welkom want samen zijn we sterk!

 

 Ik ben ook een T-shirt verkoop gestart ten voordele van Axl, tshirts voor kinderen 10 euro en tshirts voor volwassenen 15 euro. De tshirts kan je kopen elke zaterdag tijdens de trainingen.  Wil je meer info maak je dan lid op facebook in de groep “fight for Axl”! 

 

Elke Zaterdag waar: Belleheide Center Omer de Vidtslaan, 52-1760 Roosdaal.

 

 Info neversurrender1981@gmail.com

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Jacky Delcour | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 03 sep 2020
Jacky Delcour | 30 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 09 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief