ROOSDAAL - Poëzie aan de Dender

C21

ROOSDAAL - Poëzie aan de Dender

Poezie_aan_de_dender_flyer_a5_def__002_
 

Poëzie en Roosdaal zijn om een of andere reden onlosmakelijk met elkaar verbonden. Misschien zit er wel iets in het Denderwater…

 

2020 is een bijzonder jaar, want we vieren de 100ste geboorteverjaardag van Hubert van Herreweghen en herdenken de 10de verjaardag van het overlijden van Erik Heyman.


Neem daarbij in acht dat we de poëzieweek (begin februari) jaarlijks extra aandacht geven en we samen met de gemeente Liedekerke een lokaal poëzieplatform willen opzetten om (schrijf- en sprekers)talent uit onze gemeenten te stimuleren en meer toonmomenten geven. Dan begrijp je al snel dat we er niet komen met een poëzieweek, maar dat we onder de noemer ‘Poëzie aan de Dender’ van februari 2020 meteen een poëziemaand maken.


Poëzie aan de Dender is een samenwerking tussen de cultuurraad, bib en dienst Vrije Tijd Roosdaal, Rausa vzw, Davidsfonds Roosdaal en de dienst Vrije Tijd Liedekerke.

 

Op het programma: 

31 januari 2020: GEDICHTENDAG
Tevens de start van de POEZIEWEEK

 

2 februari 2020: AUTEURSLEZING Koen Stassijns
Gezellige lezing (met een hapje en drankje) van dichter, auteur, vertaler, bloemlezer en docent literaire creatie Koen Stassijns.
Locatie: Bib Roosdaal, Brusselstraat 15, 1760 Roosdaal. Start 15 uur.
Gratis toegang.

 

5 februari 2020: WORKSHOP: BAM! Poetry slam!
Workshop voor jongeren van 13 tot 18 jaar ism. Slambacht.
Slam poetry is een vorm van voordrachtspoëzie die de laatste jaren enorm populair geworden is en ook in België een groeiend fenomeen is.
De deelnemers leren hoe ze een slam poetry tekst schrijven en voordragen. Dit doen ze aan de hand van simpele en typische technieken die worden gebruikt bij slam. Centraal staan de eigen inbreng en verhaal van de jongeren..
Locatie: Bib Roosdaal, Brusselstraat 15, 1760 Roosdaal. Van 15 tot 18 uur.
Gratis deelname maar inschrijving nodig via cultuur@roosdaal.be 

 

5 februari 2020: LIKERTS POEZIEPLATFORM
Tijdens dit poëziecafé zetten we 9 lokale schrijvers- en lezerstalenten uit Liedekerke en Roosdaal op het podium die eigen werk brengen in een gezellige sfeer. Laat jezelf ook verrassen door de woordkunst van deze jonge woordtovenaars terwijl het lijkt alsof je in je stamcafé langsgaat.
Locatie: Bib Liedekerke, Warandestraat 22, 1770 Liedekerke. Start 19:00 uur.
Gratis toegang. 

 

16 februari 2020 HUBERT VAN HERREWEGHEN HERDACHT!
Herdenking voor de 100ste geboorteverjaardag van Hubert van Herreweghen met niemand minder dan Sien Eggers, Sigrid Bousset, Peter Rouffaer, Kristien Hemmerechts, Willy Spillebeen, Ivo van Strijtem, Geert van Istendael, Rik Van Caewelaert, Johan van Cauwenberge, Stefan vanden Bossche en Stefaan Evenepoel. Zij brengen werk van Hubert en anekdotes over het werk van, de dichter en mens achter of eigen herinneringen aan de figuur Hubert van Herreweghen.
Een verzameld werk van Hubert van Herreweghen, uitgegeven in 2020 door Uitgeverij P zal op dat moment ook aangekocht kunnen worden.
Locatie: GC Het Koetshuis, Kristus Koninglaan, 1760 Roosdaal
Gratis toegang, maar reservatie noodzakelijk via www.koetshuisroosdaal.be

 

23 februari 2020 ERIK HEYMAN, EEN POETISCHE HERDENKING
In deze voorstelling staat het werk van Erik Heyman centraal, maar ‘bekeken’ door een aantal bevriende dichters, m.n. . Zij laten zich inspireren om een eigen nieuw werkte schrijven voor deze herdenking. Willie Verhegghe, Stefan van den Bossche, Paul Demets, Maurits Van Liedekerke, Kirstin Van Lierde, Frank Pollet, Patrick Bernauw en Albert Hagenaars zijn de dichters van dienst. Muziekduo Sluys zorgt voor de muzikale opluistering.
Ook wordt op dat moment een gelegenheidsboek uitgegeven met gelimiteerde oplage met werk van Erik en de bevriende dichters, maar ook artistieke fotografische reflecties.
Organisatie door Davidsfonds Roosdaal.
Locatie: GC Het Koetshuis, Kristus Koninglaan, 1760 Roosdaal
Gratis toegang, maar reservatie via marleenvdht@telenet.be

Meer info: dienst welzijn & vrije tijd via cultuur@roosdaal.be of 054/891351.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief