ROOSDAAL heeft een nieuwe voorzitter van de Roosdaalse gemeenteraad

ROOSDAAL heeft een nieuwe voorzitter van de Roosdaalse gemeenteraad

Roosdaal_heeft_een_nieuwe_voorzitter
 

Koen Muyldermans is de nieuwe  voorzitter van de Roosdaalse gemeenteraad. Zoals overeengekomen bij het begin van de legislatuur neemt hij na 1 jaar de fakkel over van Dirk Evenepoel (Roosdaal Anders). 

 

CD&V koos ervoor om het voorzitteschap los te koppelen van burgemeester Goossens. “als raadslid is het gemakkerlijker om je neutraal op te stellen, bovendien kan de burgemeester zich beter op de dossiers concentreren” aldus de nieuwe voorzitter.

 

Koen Muyldermans (50) is sinds 2013 gemeenteraadslid voor CD&V-Roosdaal. De gemeenteraad van januari was de eerste onder zijn leiding. “Het was even wennen om vooraan te zitten en de touwtjes in handen te hebben, maar na enkele agendepunten voelde ik mij volledig in mijn sas. Mijn ervaring die ik de voorbije jaren opdeed komt goed van pas.” Hij voegt er ook nog aan toe dat zijn ervaring als leerkracht en in het Roosdaals verenigingsleven hem goed uitkomt voor deze functie.

 

Dat CD&V het voorzitterschap ook gunde aan iemand van de oppositie is opmerkelijk te noemen. Muyldermans reageert: “Dit bewijst dat we een constructieve partij zijn die ook naar de mening van anderen luistert. Ik hoop dat ik daar in de toekomst mijn steentje kan toe bijdragen. Ik wil trouwens ook van de gelegenheid gebruik maken om Dirk Evenepoel te bedanken die het afgelopen jaar een prima voorzitter was.” 

 

Voor de komende jaren staan er ambitieuze plannen op het programma. Liefst 22 miljoen euro werd uitgetrokken voor grote investeringsprojecten zoals:  de bouw van de kleuterblok in Pamel, de nieuwe gemeentelijke feestzaal in OLV-Lombeek, grote wegenisprojecten zoals Populier- en Ijzerenkruisstraat, Koning Albertstraat, Kleine Lostraat en Lostraat, Ramerstraat en Bundermeers. Voor ander wegenisprojecten, zoals Weverstraat en Gasthuisstraat werden er subsidies aangevraagd bij de hogere overheden. Tevens werden er grote sommen geld voorzien voor voetpaden, fietspaden, trage wegen en klimaatactieplannen.

 

Dit ambitieus programma wil ik samen met de andere raadsleden realiseren. Over elk van deze dossiers zal de gemeenteraad zich buigen en de juiste beslissingen nemen. Als voorzitter zal ik al deze dossiers in goede banen proberen te leiden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Jacky Delcour | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 03 sep 2020
Jacky Delcour | 30 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 09 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief