ROOSDAAL – Rode kruis wil bloedgevers bedanken tijdens corona tijden

C21

ROOSDAAL – Rode kruis wil bloedgevers bedanken tijdens corona tijden

2020-03-21___rode_kruis_tijdens_corona__1_ab
 
2020-03-21___rode_kruis_tijdens_corona__2_
 
2020-03-21___rode_kruis_tijdens_corona__3_
 

Door de nieuwe  Corona richtlijnen, was de sfeer op onze mobiele bloedafname van vrijdag 20 maart in de parochiezaal in Kattem, wel een beetje anders dan voorheen. De donoren werden eerst gevraagd hun handen te wassen voor ze de zaal mochten betreden en zich konden inschrijven. Tijdens de collecte werd gevraagd regelmatig  de handen met alcoholgel te desinfecteren  en  1,5 meter afstand te houden van elkaar. Het gezellig samenzijn met een hapje en een drankje werd na de bloedafname  omgevormd naar een meeneem catering waarbij de donoren hun drankje en een door de afdeling getrakteerde koffiekoek konden meenemen naar huis. De donoren konden nog even bekomen in een achterliggend zaaltje waar men wel een anderhalve meter van elkaar moest zitten. Voor de veiligheid van onze donoren en de veiligheid voor onszelf  droeg iedere vrijwilliger een mondmasker en een paar handschoenen.  

 

Ondanks de Corona tijden mochten we 49 dappere bloeddonoren verwelkomen, waarvan 9 nieuwe donoren. Een waar succes te  noemen.

 

In naam van Rode Kruis Roosdaal willen we via deze weg  alle moedige  donoren  bedanken voor hun bloedgift. Ook willen we onze eigen vrijwilligers van onze afdeling van harte bedanken voor hun inzet en organisatie van deze bloedafname. Bloed geven doet leven!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 12 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 13 mei 2021
Sam Herremans | 08 mei 2021

archief