ROOSDAAL helpt, Gemeentelijke inzameling van mondmaskers

ROOSDAAL helpt, Gemeentelijke inzameling van mondmaskers

Img_2978_1_ab
 

Vanaf nu zal Gemeentebestuur Roosdaal i.sm. de Welzijnsraad in het kader van de actie “Roosdaal Helpt” zelfgemaakte mondmaskers verzamelen en centraliseren met het doel om een reserve op gemeentelijk niveau aan te leggen. Deze maskers zullen door de Roosdaalse Welzijnsraad uitgedeeld worden aan de doelgroepen die niet in de zorg werken maar wel nood hebben aan mondmaskers om verdere verspreiding te vermijden (bv. mensen die moeten hoesten en niezen, geen koorts hebben maar zich in het openbaar begeven; mensen die met voeding in aanraking komen, bereiden, verkopen; mensen die door beroep of bezigheden, de sociale afstand moeilijk kunnen waar maken,…). We zamelen deze ook in omdat in de toekomst, wanneer er een versoepeling komt van de huidige maatregelen, een grote reserve aan mondmaskers zeker nuttig zal zijn. 

Help jij mee aan deze inzameling?

 

Heb je nog geschikte mondmaskers ter beschikking? Bezorg ons deze! 

 

Beschik je over naaiskills en een stikmachine en zie je het zitten om zelf mondmaskers van goede kwaliteit te naaien? Het naaipatroon, handleiding en beschrijving van alles wat je nodig hebt, vind je op https://maakjemondmasker.be/ We vragen om altijd de hygiënevoorschriften in acht te nemen en geen mondmaskers te maken als je ziekteverschijnselen hebt! 

 

Ken je mensen die over de nodige vaardigheden beschikken om mondmaskers te maken? Breng ze dan zeker op de hoogte van deze actie! Lukt het jou momenteel niet om maskers te maken, maar heb je wel materiaal (stof, garen, elastiek, lint,…) dat je wenst te schenken? Contacteer ons dan op roosdaalhelpt@roosdaal.be of 054/89.13.53 (op werkdagen van 10u tot 12u). Ook mensen die willen helpen bij het afhalen of leveren van mondmaskers mogen zich aanmelden. 

 

Alle maskers mogen in een afgesloten zak achtergelaten worden in een van de inzamelboxen. Deze boxen bevinden zich aan het gemeentehuis en het OCMW, op beide locaties aan de ingang achteraan. In het gemeentehuis kan je de maskers komen deponeren als de poort van het gemeentehuis geopend is (in principe tijdens de normale openingsuren van het gemeentehuis). Let op: je hoeft je niet aan te melden als je maskers deponeert in de box! De gemeentelijke diensten zullen zorgen dat de maskers gewassen worden en apart worden verpakt. 

 

Heb je zelf nood aan mondmasker(s) om een bepaalde reden (werken in de voeding, ziekteverschijnselen,…)? Laat het ons dan weten op roosdaalhelpt@roosdaal.be of 054/89.13.53 (op werkdagen van 10u tot 12u) of schrijf je in op   https://www.impactdays.co/roosdaalhelpt/

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Jacky Delcour | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 03 sep 2020
Jacky Delcour | 30 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 09 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief