Online ROOSDAALse gemeenteraad

Online ROOSDAALse gemeenteraad

Roosdaal_2018__1_jd

Op donderdag 23 april vond in Roosdaal de eerste online gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn plaats. Omdat het in maart nog niet duidelijk was hoe de coronacrisis zou evolueren werd deze gemeenteraad afgelast. De dringende beslissingen werden toen door het schepencollege genomen, na overleg met de andere partijen.

 

Na het verlengen van de coronamaatregelen werd beslist om de gemeenteraad van april online te organiseren, net zoals in een aantal andere gemeenten. De eerste stap was een online vergadering met de verschillende fractieleiders, de burgemeester, de voorzitter en algemeen directeur. Tijdens deze vergadering werden afspraken gemaakt hoe een dergelijke vergadering kan verlopen. Woensdagavond werd een testvergadering georganiseerd met alle raadsleden. Dit bleek geen overbodige luxe, er werden nog enkele kleine technische problemen opgelost. De meeste raadsleden waren ook blij om elkaar op het scherm te zien en maakten van de gelegenheid gebruik om een praatje te slaan.

 

Donderdagavond was iedereen klaar voor het echte werk. Zoals vooraf afgesproken namen alleen de fractieleiders het woord. Net als op een gewone gemeenteraad stelden zij kritische vragen aan het schepencollege over bepaalde dossiers. Enkele agendapunten werden pas goedgekeurd na een stemming. Tijdens de stemming kregen uiteraard alle raadseden de kans om hun stem (zowel letterlijk als figuurlijk) te laten horen!  

 

Als laatste agendapunt kregen de verschillende partijen de kans om vragen te stellen. De NVA-fractie toonde zijn goede wil en was tevreden met schriftelijk antwoorden. De Groen-fractie had toch graag een mondeling antwoord op enkele vragen.

 

De voorzitter van de gemeenteraad, Koen Muyldermans kijkt terug op een geslaagde avond. “Het was even wennen, maar door de goede wil van alle partijen en het naleven van de gemaakte afspraken is de online bijeenkomst vlot verlopen” reageert hij. “hopelijk is het ergste van de coronacrisis achter de rug en kunnen de maatregelen versoepeld worden. Net zoals iedereen kijken ook wij terug uit naar sociale contacten. In ieder geval, de democratie werkt verder in Roosdaal, fysiek als het kan, online als het moet.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Jacky Delcour | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 03 sep 2020
Jacky Delcour | 30 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 09 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief