ROOSDAAL - Zonnelied vzw gaat testen op COVID19

ROOSDAAL - Zonnelied vzw gaat testen op COVID19

Roosdaal_covid-19-testing-kit
 
Roosdaal_covid-19-testing-kit
 

‘We hebben daarvoor de nodige testkits en bijhorende instructies ontvangen via het Agentschap Zorg en Gezondheid’, zegt algemeen directeur Katleen Evenepoel. 

 

We moeten testen, maar dan wel graag intelligent

‘Dat wil niet zeggen dat er lukraak getest zal worden op corona. Neen, aanstaande donderdag en vrijdag testen we alle Zonnelied medewerkers en bewoners. De testresultaten worden in de week erna verwacht. We bekijken ook de mogelijkheid om externe personen te testen die betrokken zijn bij onze organisatie, bijvoorbeeld kinés. Hier is het vooral afwachten of we voldoende tijd en testen ter beschikking zullen hebben. Zeer belangrijk bij de afname van de testen is de scheiding der stromen. Dit betekent dat we ons strikt houden aan de 'groepen' personen die samen werken of samen wonen om zo het besmettingsgevaar te minimaliseren’, zegt algemeen directeur Katleen Evenepoel.

 

De testen bij bewoners worden afgenomen door de huisartsen van de verschillende Zonnelied locaties. De testen voor alle personeelsleden worden uitgevoerd door de  arbeidsgeneeskundige dienst. In totaal zullen 600 testen afgenomen worden.  Alle testen worden uitgevoerd volgens de richtlijnen en instructies bepaald in de teststrategie van het Agentschap Zorg en Gezondheid. 

 

Het gaat lukken, als ik onze personeelsequipe zo zie

‘We gaan hier samen door, schouder aan schouder, dag per dag. Het verhaal achter onze vzw is zo groot, mijn dank gaat dan ook naar elke collega voor zijn of haar wezenlijk deel in onze Zonneliedpuzzel. Dankzij de inzet van vele mensen, niet in het minst de mensen van de beleidsploeg en crisiscel maar ook die van begeleiders, technische dienst, poetsploeg gaat het lukken. Het heldenwerk van al deze medewerkers is groot maar vooral ook een engagement van nooit geziene omvang aan onze organisatie. Verder kan Zonnelied vzw alvast meedelen dat alle locaties sinds de start van de corona uitbraak stabiel zijn qua besmettingen. Alle veiligheidsmaatregelen, waaronder het verbod op extern bezoek, blijven dan ook tot nader order van kracht’, zegt algemeen directeur Katleen Evenepoel.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcoura | 23 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Jacky Delcour | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 03 sep 2020
Jacky Delcour | 30 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 09 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief