ROOSDAAL – (C)Rush het nieuwe boek van jong schrijverstalent Nils Lummens

C21

ROOSDAAL – (C)Rush het nieuwe boek van jong schrijverstalent Nils Lummens

2020-05-16__jong_schrijverstalent_nils__1_
 

Bij het begin van de quarantaineperiode schreef Nils Lummens, student bij het Sint-JozefInstituut te Ternat, een boek “(C)rush”. Hij liep al langer rond met het idee om een boek te schrijven, maar kreeg nu een extra boost en uiteraard de tijd, om dit idee om te zetten naar werkelijkheid. Op amper 2 weken tijd stond het verhaal op papier. 

 

Tijdens een nacht werd Nils wakker met een goed script in zijn hoofd. Hij noteerde het op een whiteboard en de volgende twee weken schreef hij non stop in een word document. Tijdens het schrijven van het boek week hij soms nog af van het verhaal op zijn whiteboard, wat hij zelf leuk vond.

 

Toen het verhaal af was, dacht Nils nooit het boek uit te geven. Hij dacht dat zijn boek niet professioneel genoeg was, omdat hij zich vergeleek met grote schrijvers zoals Marc De Bel. Hij liet het eens lezen door zijn grootvader, die het verhaal, tot zijn grote verbazing, supergoed vond. Hij kon niet wachten om het verhaal uit te lezen. Dit was de trigger voor Nils om zijn verhaal uit te geven. Hij startte een zoektocht op het internet naar de volgende stap, namelijk het boek drukken en verspreiden. Eenmaal hij een officieel ISBN-nummer aankocht, werd zijn droom werkelijkheid. Met behulp van een online uitgeverij, is dit boek beschikbaar in de online winkel bol.com en op de site van de Standaard Boekhandel, zowel in België als in Nederland.

 

Nils werkte het hele boek zelfstandig uit, op zijn jonge leeftijd van 15 jaar. De foto op de cover heeft hij gevonden in een online databank. Dit was zeker niet gemakkelijk, om een passende foto te vinden bij de verhaallijn. Het heeft zeker drie uur geduurd vooraleer hij deze foto vond. 

 

Het verhaal gaat over actie en vriendschap. De hoofdpersonages zijn Violet en Levi. Levi is stiekem verliefd op Violet maar in werkelijkheid hebben ze eigenlijk nog nooit met elkaar gesproken. Voor een schoolproject moeten ze toevallig samenwerken en een interview afnemen bij een uitvinder van een sociaal mediaplatform. Tijdens dit interview krijgen ze bezoek van een gewapende bende, die uit is op de online gegevens, die zich bevinden in een kluis in het huis. Het noodlot slaat toe en Violet en Levi raken betrokken in dit vuurgevecht. Zullen ze het overleven? Zal de bende de gegevens in handen krijgen?

 

Het boek is zeer vlot te lezen, voor iedereen vanaf 11 jaar. Een ideaal geschenk!

 

Ondertussen zijn er al wat exemplaren verkocht, wat hem alleen maar gelukkiger maakt. Een nieuwe schrijver is geboren!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 12 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 13 mei 2021
Sam Herremans | 08 mei 2021

archief