JONGCD&V ROOSDAAL vraagt lokale studieruimtes

C21

JONGCD&V ROOSDAAL vraagt lokale studieruimtes

Lokale_studieruimtes__1_
 

Dankzij Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V) mogen er terug lokale studieruimtes worden ingericht. Dit uiteraard met de nodige veiligheidsmaatregelen. Daarom stelt JONGCD&V Roosdaal de vraag om studieruimtes te openen in Roosdaal.

 

Het coronavirus slaat hard toe op ons leven, ook bij de studenten. Niet elke student heeft thuis de juiste accommodatie om te kunnen studeren. Veel studenten hebben momenteel niet de mogelijkheid om naar hun kot te gaan. Daarom vraagt JONGCD&V Roosdaal om studieruimtes te openen. Hierdoor moeten studenten geen onnodige verplaatsingen maken naar hun studentenstad.

 

“In lijn met het verleden vroegen we de gemeente om een ruimte ter beschikking te stellen en hierbij de juiste veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Veel studenten vinden thuis immers geen rustige studieplek en ervaren een extra stressvolle blokperiode door de bijzondere omstandigheden. We waren dan ook verheugd te zien dat de gemeente snel actie ondernam. Zeker in deze moeilijke tijden willen we Roosdaal op de kaart zetten als studentvriendelijke gemeente”, zegt voorzitter Tom De Koster van JONGCD&V Roosdaal.

 

De bevoegde schepenen Johan Van Lierde (CD&V) en An Van den Spiegel (CD&V) beamen. “Wij wilden onmiddellijk werk maken van het voorstel van Jong CD&V, omdat we studenten een warm hart toedragen en hen extra ondersteuning wensen te bieden. Concreet kunnen studenten vanaf 25 mei hun toevlucht zoeken tot de bibliotheek en GH Het Koetshuis. Gezien de plaatsen beperkt zijn en we samenscholingen absoluut willen vermijden, vragen we om vooraf te reserveren via bib@roosdaal.be ofwel info@koetshuisroosdaal.be. Vermeld daarbij zeker ook de gewenste dagen en uren.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 12 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 13 mei 2021
Sam Herremans | 08 mei 2021

archief