ROOSDAAL - Toeterende Drive-inproclamatie in IMI secundair

C21

ROOSDAAL - Toeterende Drive-inproclamatie in IMI secundair

2020-06-27__drive-in_proclamatie__4_ab
 
2020-06-27__drive-in_proclamatie__16_ab
 
2020-06-27__drive-in_proclamatie__20_ab
 
2020-06-27__drive-in_proclamatie__102_ab
 
2020-06-27__drive-in_proclamatie__157_ab
 
2020-06-27__drive-in_proclamatie__189_ab
 

Zaterdag 27 juni mochten de laatstejaarsleerlingen van het secundair van het IMI in Roosdaal hun diploma afhalen in ware Grease-stijl, op de parking van de kerk van Ledeberg.

 

De coronacrisis strooide dit jaar extra veel roet in het eten van zesde en zevendejaars. Haast alle memorabele momenten zoals galabal, eindejaarsreis…vielen in het water. De leerkrachten wilden hun 72 pupillen niet zonder feestelijke afsluiter de zomervakantie insturen. Daarom werd in sneltempo een alternatieve en exclusieve inrijddiploma-uitreiking op touw gezet.

 

Binnen de strikte richtlijnen bespaarde de school kosten noch moeite om een unieke, coronaveilige proclamatie te houden. Enkel de geproclameerde leerlingen mochten uitstappen en plaatsnemen in hun bubbel vooraan bij het podium.

 

De hele zaterdagnamiddag werden de auto’s volgens een circulatieplan, in samenwerking met de lokale politie, over de Kapelleweide gestuurd om op het plein te parkeren. Daar konden de inzittenden alles mee beleven via een groot scherm.

 

Directeur Anja Van Mello sprak haar leerlingen toe: “ Het is een bizar schooljaar geweest maar op deze manier willen we de toppers van ons IMI feestelijk en persoonlijk uitzwaaien.

 

De proclamatie werd opgeluisterd door filmpjes van leerlingen en leerkrachten die voor een vrolijke, emotionele, muzikale of grappige noot zorgden. De klastitularissen blikten kort terug op enkele memorabele momenten .

 

Elke proclamatie werd via facebook-livestream uitgezonden zodat vrienden en familie, die niet in de auto pasten, konden meevolgen en reageren. Na afloop reden de ouders luid toeterend de berg af terwijl de leerkrachten zwaaiden en applaudisseerden. 

 

Deze klassen 2020 zullen voor altijd de speciale corona-editie blijven. Ongetwijfeld werd achteraf binnen de gezinsbubbel feestelijk geklonken op de puike prestatie van zoon -of dochterlief. De receptie werd dit jaar vervangen door een leuke goodiebag gevuld met veel lekkers.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 12 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 13 mei 2021
Sam Herremans | 08 mei 2021

archief