Gemeente ROOSDAAL organiseert geen zomerscholen

C21

Gemeente ROOSDAAL organiseert geen zomerscholen

Geen_zomers_in_roosdaal
 

Om de naweeën van Covid-19 voor leerlingen en hun ouders wat te verzachten werd door Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) beslist dat onderwijsinstellingen en gemeentebesturen een projectvoorstel kunnen indienen om tussen 27 juli en 28 augustus één of meerdere zomerscholen te organiseren. Het doel van de zomerscholen is om maatwerk op individueel niveau aan te bieden aan kleine groepen kinderen en jongeren om de opgelopen leerachterstand tijdens de Coronacrisis in te halen. Het aanbod is volledig gratis voor de leerlingen en zij nemen deel op vrijwillige basis. Per zomerklas wordt voor de gemeente een subsidie voorzien van maximaal 2.500 euro. N-VA Roosdaal vond dit alleszins een interessante piste om er een mondelinge vraag over te stellen.

 

N-VA-gemeenteraadslid Wendy Godaert: “Aangezien de aanvragen vóór 7 juli moeten ingediend worden, wilden wij graag weten of de schepen van Onderwijs zinnens was om op het aanbod van de Vlaamse Overheid in te gaan. Uit haar antwoord konden wij afleiden dat zij het project van de Vlaamse Overheid niet echt kende. Wij werden geïnformeerd dat er overwogen wordt om vanaf volgend jaar tijdens de vakantie een taalbad in te richten. Wij kregen dus een antwoord volledig naast de kwestie.”

 

Het is, met onze vraag naar de organisatie van de zomerscholen, ook niet de bedoeling om onze leerkrachten en directies onder druk te zetten. Zij kunnen, net als de leerlingen, deelnemen op volledig vrijwillige basis. Wij beseffen ook dat het lesgeven tijdens de lockdown niet evident was en dat de situatie op 1 september totaal anders zal zijn dan vorige schooljaren. Zij hebben recht op hun vakantie en zullen die ook nodig hebben om de nodige voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar, met een totaal nieuwe beginsituatie, te treffen. Wij voorspellen dat een aantal gepensioneerde leerkrachten nog altijd ‘het lesgeven-virus’ voelen kriebelen om zo hun steentje bij te dragen. 

 

“Ook wat de organisatie van de Zomerscholen betreft staan de initiatiefnemers er niet alleen voor. De provincie Vlaams-Brabant heeft alvast een overeenkomst afgesloten met Schoolmakers. Zij zorgen voor een online-platform voor de uitbouw en de ondersteuning van Zomerscholen. Op die manier zou een heleboel werk uit handen van de organisatoren genomen worden. Een gemiste kans voor onze Roosdaalse leerlingen”, besluit Linda Van den Eede, N-VA-fractievoorzitter en voorzitter van de provincieraad Vlaams-Brabant. 

 

Info

Wendy Godaert, wendy.appelmansgodaert@hotmail.be, 0472/665805

Linda Van den Eede, linda@vandeneede.com, 0483/204747

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jul 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 13 mei 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 08 mei 2021

archief