ROOSDAAL - Zonnelied vzw opende voor even de deuren van haar nieuwe werking ‘De Schakel’ op de campus in Eizeringen en stelde het nieuwe belevingsatelier voor

C21

ROOSDAAL - Zonnelied vzw opende voor even de deuren van haar nieuwe werking ‘De Schakel’ op de campus in Eizeringen en stelde het nieuwe belevingsatelier voor

_frm3497__002_an
 
De_schakel_jouw_zorgpartner__002_ab
 

Op vrijdag 11 september opende Zonnelied vzw de deuren van haar ruwbouw te Eizeringen. Geïnteresseerde partners en toekomstige gebruikers konden er tijdens de open-werf-dag terecht om een glimp op te vangen van de nieuwe woonvorm die Zonnelied vzw zal aanbieden in hartje Eizeringen. Tevens is het aanbod van het huidige activiteitencentrum ’t Kompas op dezelfde campus uitgebreid met een ‘belevingsatelier’. 

Waarom koos Zonnelied het pad van deze nieuwe woonvorm voor personen met een complexere zorgvraag? Ann Claessens, diensthoofd cluster Eizeringen, staat even stil bij deze mijlpaal voor de organisatie en werpt samen met ons een blik op de toekomst van Zonnelied vzw te Eizeringen.

“We constateerden dat de vraag naar opvang voor mensen met een meervoudige beperking of complexere medische problematiek groot is. Onze huidige werking in Roosdaal kon deze extra vragen niet meer aan. Om deze mensen een kwaliteitsvolle dienstverlening te geven, moeten we ook de infrastructuur voorzien om op een ergonomische manier voor medewerkers de beste zorgen te kunnen geven. Zo hebben alle kamers een oproepsysteem, zijn de badkamers uitgerust met plafondliften, heeft elk verdiep een snoezelbadkamer, worden aan de livings belevingstuinen aangelegd. Het rustige landelijke Eizeringen is dé ideale locatie om  een nieuw huis voor deze  mensen op te trekken.” zegt Ann Claessens. De mooie landelijke campus biedt de rust die deze mensen nodig hebben. De nabijheid van het activiteitencentrum ’t Kompas zorgt ervoor dat er ook voldoende prikkels kunnen worden aangeboden.  zegt Ann Claessens, diensthoofd De Schakel te Eizeringen.

 

In De Schakel kunnen 35 mensen wonen en telt twee verdiepingen voor deze 2 doelgroepen. De activiteiten worden aangepast aan ieders vraag. We zetten hier volop in op ‘Zorg op maat’. De opening is voorzien 1 april 2021.

 

Om voor deze nieuwe doelgroep aangepaste activiteiten te kunnen aanbieden, is ook het aanbod in het activiteitencentrum ’t Kompas uitgebreid met een belevingsatelier. Genieten, beleven, uitdagen, stimuleren… zijn hier de kernwoorden. Alle zintuigen worden hier geprikkeld door allerlei aangepaste activiteiten. We gaan hier constant op zoek naar het evenwicht tussen activeren en rust bieden. De aanwezige expertise van de bestaande atelierwerking maakt dat er nu een aanbod is op ieders niveau. 

 

 “Met dit nieuwe zorgaanbod willen we het dagelijks leven van mensen met een complexere medische beperking zo aangenaam mogelijk maken. We moeten anticiperen op behoeftes en verwachtingen van mensen en manieren blijven vinden om het leven zo kwaliteitsvol te maken. In Zonnelied staat de mens altijd centraal. Individueel en zorg op maat is ons motto.” zegt Ann Claessens, diensthoofd De Schakel te Eizeringen.

 

“Het doel waarvoor Zonneliedin 1980 werd opgericht, staat nog steeds. Maar Zonnelied is vastbesloten om via deze nieuwe zorgwoning voor mensen met een complexere zorgvraag te blijven bijdragen aan een betere zorgwereld. Wij zijn groot geworden door onze dienstverlening optimaal open te stellen voor alle doelgroepen. Zonnelied blijft ook in de toekomst ijveren voor gerichte zorg.” vervolgt Katleen Evenepoel, Algemeen directeur. 

 

Desondanks deze Covid19 periode gingen de geplande bezoeken door, de veiligheidsvoorschriften respecterend.

 

Heb jij een vraag met betrekking tot zorg voor personen met een (meervoudige) beperking? Heb je interesse in ons ruim aanbod dagactiviteiten? Ken je iemand die interesse heeft in onze nieuwe woonhuis of onze atelierwerking? Neem dan zeker contact op via marika.stevens@zonnelied.be of 053 64 64 30.

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 12 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 13 mei 2021
Sam Herremans | 08 mei 2021

archief