Mondmaskerverplichting in de schoolomgevingen in ROOSDAAL

C21

Mondmaskerverplichting in de schoolomgevingen in ROOSDAAL

Mondmaskerverplichting

Door de steeds groeiende cijfers van de COVID-19 pandemie, ook in Roosdaal, is men van 22 oktober 2020 tot en met 31 december 2020, vanaf 12 jaar, verplicht een mondmasker te dragen in de schoolomgevingen in Roosdaal.

 

Elke schooldag gaan honderden kinderen naar school in Roosdaal. In een korte tijdspanne is er dan ook vaak een grote toeloop van leerlingen, ouders en grootouders in de omgeving van de school. Een verhoogde concentratie aan personen leidt automatisch tot een verhoogd besmettingsrisico. De gemeente stelt daarom een tijdelijke politieverordening op voor het dragen van een mondmasker tijdens de schooldagen van 08u00 tot 09u15; van 11u45 tot 13u15 en van 15u30 tot 16u30. 

 

De afgebakende zones worden aangeduid met een bord 'mondmasker verplicht'. Binnen deze zone is het niet nodig een mondmasker te dragen als men:

  • fietst, stept, in de auto zit, op de moto/brommer zit 
  • een sportactiviteit beoefent
  • jonger dan 12 jaar is

 

Het dragen van een mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf de leeftijd van 12 jaar zodra je van je fiets stapt, de auto verlaat, … binnen de afgebakende zone.  

 

Overtredingen op deze politieverordening worden bestraft overeenkomstig artikel 22 van het ministerieel besluit van 30 juni 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 te beperken.

 

Een afschrift van deze politieverordening wordt bezorgd aan de griffie van de rechtbank van eerste aanleg, aan de griffie van de politierechtbank, aan de gouverneur van Vlaams-Brabant, aan de Vlaamse gezondheidsinspecteur en aan de korpschef van de TARL-zone.

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 okt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 13 mei 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 08 mei 2021

archief