ROOSDAAL - “Dag van de aardbei” was daverend succes

C21

ROOSDAAL - “Dag van de aardbei” was daverend succes

Editiepajot_roosdaal_aardbei_02_tom_vierendeels
Het Provinciaal Proefcentrum voor Kleinfruit in Pamel werd overrrompeld door duizenden aardbeifanaten. - Foto's Tom Vierendeels.
 
Editiepajot_roosdaal_aardbei_03_tom_vierendeels
Editiepajot_roosdaal_aardbei_04_tom_vierendeels
Editiepajot_roosdaal_aardbei_01_tom_vierendeels
 
Editiepajot_roosdaal_aardbei_05_tom_vierendeels
Editiepajot_roosdaal_aardbei_06_tom_vierendeels
Editiepajot_roosdaal_aardbei_09_tom_vierendeels
 
Editiepajot_roosdaal_aardbei_07_tom_vierendeels
Editiepajot_roosdaal_aardbei_08_tom_vierendeels
 

Zondag zakten duizenden aardbeiliefhebbers af naar het Provinciaal Proefcentrum voor Kleinfruit in Pamel voor de “Dag van de aardbei”, een organisatie van de Provincie Vlaams-Brabant, Provinciaal Proefcentrum voor Kleinfruit “Pamel”, het Koninklijk Nationaal Verbond voor Aardbeitelers en Elishout.

Bezoekers konden er genieten van een aardbeitentoonstelling, culinaire demonstraties, demonstraties in de tuin. Natuurlijk kon men er ook aardbeien proeven en kopen.

Reeds voor de vierenvijftigste keer was er de Nationale Aardbeitentoonstelling georganiseerd door het Koninklijk Nationaal Verbond van Aardbeitelers. De beste aardbeien afkomstig van Belgische telers werden er voorgesteld aan het publiek en vanaf 17u kon er geboden worden op de bakjes. Voor de eerste keer was er ook een frambozententoonstelling.

De “Dag van de Aardbei” is in nauwe samenwerking met Elishout, de school voor voeding. Enerzijds waren er tal van culinaire demonstraties waarbij geproefd mocht worden en anderzijds waren de serres met groenten, fruit en planten toegankelijk. Op sommige plaatsen waren er demonstraties en geïnteresseerden konden er jonge planten kopen.

In samenwerking met de Veiling Brava bood men 1500kg aardbeien aan. Reeds om 16u was de volledige voorraad uitverkocht. Verkopers waren leden van vriendenkring De Valier vzw. De opbrengst gaat dan ook integraal naar De Valier voor de afwerking van de zorgboerderij.

Meer info: www.dagvandeaardbei.be en www.weekvanhetpajottenland.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mei 2009
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief