ROOSDAAL - Een gezond ontbijt met de Gezinsbond afdeling Pamel

C21

ROOSDAAL - Een gezond ontbijt met de Gezinsbond afdeling Pamel

Editiepajpot_roosdaal_gezondontbijt_foto_01_willy_appelmans
Gezond Ontbijt en een stevige wandeling. Foto's: Willy Appelmans
 
Editiepajpot_roosdaal_gezondontbijt_foto_02_willy_appelmans
 
Editiepajpot_roosdaal_gezondontbijt_foto_03_willy_appelmans
 
Editiepajpot_roosdaal_gezondontbijt_foto_04_willy_appelmans
 
Editiepajpot_roosdaal_gezondontbijt_foto_05_willy_appelmans
 
Editiepajpot_roosdaal_gezondontbijt_foto_06_willy_appelmans
 

Een schitterende ochtend was het vorige zondag 24 mei. De dag dat de Gezinsbond Pamel zijn leden uitnodigde voor een gezond ontbijt en een prachtige wandeling. Reeds vanaf 6u30 waren ze bezig om alles in gereedheid te brengen, want vanaf 8u konden hun leden ontbijten. Er waren 121 deelnemers die konden genieten van allerhande soorten brood, sandwiches, piccolo’s, maanzaadbroodjes, sesamzaadbroodjes, bruine en witte pistolets, koffiekoeken met rozijnen, ontbijtgranen, kaas, hesp, confituur, platte kaas, fruitsap, yoghurt, yakult, koffie, chocomelk, speculoos, zacht en hard gekookte eitjes en natuurlijk “de” topper “spek met eieren”. Niets zo leuk als een uitgebreid ontbijt waarvoor je zelf niets hoefde te doen, gewoon aanschuiven aan het uitgebreid buffet.
Vanaf 10 u vertrokken dan 59 deelnemers voor een wandelzoektocht van 8,4 km of een kortere versie van 7 km. Deze wandeling bracht hen langs rustige wegen en voetwegen naar de kerk van Strijtem waar ze opgewacht werden door pastoor Cuylits. De plaatselijke gids Luc Van Liedekerke had voor de gelegenheid nog eens zijn soutane aangetrokken en kroop in de huid van pastoor Cuylits en bracht met zijn verhalen onze wandelaars weer naar de beginjaren 1900. Aandachtige luisteraars konden hier al een aantal van de gestelde vragen oplossen. Daarna trokken ze verder om via Kattem weer het vertrekpunt, zaal De Kluis, te bereiken. De eersten die aankwamen hadden het parcours per fiets afgelegd en waren blij dat ze even konden rusten bij een frisse pint of wat sterkers. Rond 13u30 werd dan de uitslag van de wandelzoektocht bekend gemaakt. Deze werd gewonnen door Sofie Meert, Sarah Meert werd tweede en dan volgden Inne De Saeger, Van Huychem Roel, De Loecker Bart, Tielemans Evi, Van Cauwenberghe Bernard, Muylaert Camiel, Depauw Lucienne en De Sloover Daniël. Uiteraard waren er ook prijzen, zo kregen de eerste twee een korf vol lekkers van het streekproductencentrum en verder waren er flessen wijn, een wokpan, een culinair boek, enz... Zij mochten hun prijs ontvangen uit de handen van de voorzitter van de Gezinsbond Pamel: Johan Cooreman. Voor de kinderen hadden ze uiteraard ook enkele prijzen voorzien.
 Het bestuu van de Gezinsbond was alvast tevreden en uit de eerste reacties die ze hoorden van de deelnemers ook. Hopelijk mogen ze volgend jaar weer op jullie aanwezigheid rekenen, want hoe meer zielen hoe meer vreugd.
Jammer genoeg kunnen ze niet voldoen aan het verzoek van vele deelnemers, namelijk dit evenement elke week herhalen.

Maar volgend jaar doen ze dit opnieuw met heel veel plezier.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mei 2009
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief