ROOSDAAL - Schepen Herman Claeys verlaat gemeentepolitiek

C21

ROOSDAAL - Schepen Herman Claeys verlaat gemeentepolitiek

Img_5860
 

Na 15 jaar als gemeenteraadslid in Roosdaal, waarvan bijna 9 jaar als schepen, zet Herman Claeys (44 jaar - CD&V) een punt achter zijn politieke activiteiten. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 haalde hij 741 stemmen. Met deze score werd hij 2e schepen. 

 

Herman Claeys: “Het is geen keuze van het hart, wel van het verstand om nu te stoppen. Ik woon samen met mijn 5-jarige zoon Rowan en de combinatie opvoeding – werk – politiek stelt me te vaak voor keuzes.  Rowan krijgt daarbij absolute prioriteit. Daarnaast is mijn job als diensthoofd bij de FOD Volksgezondheid steeds veeleisender. Als gevolg kon ik niet meer mijn volle aandacht geven voor mijn politieke ambt. In deze omstandigheden lijkt het me beter duidelijke keuzes te maken.

 

Tijdens de voorbije 15 jaar heb ik vele mensen in onze gemeente leren kennen en ben ik ontzettend dankbaar voor het vertrouwen dat ik van hen terug kreeg. De mooiste realisaties zijn vaak in stilte gebeurd en daar genoot ik dan ook het meeste van. Daarnaast wens ik zeker mijn familie, vrienden,  het college en het lokale partijbestuur te bedanken voor de steun die ik kreeg. Zeker mijn vader en mijn nonkel verdienen die pluim aangezien ze elke campagne klaar stonden om bergen te verzetten.”

 

Burgemeester Wim Goossens (CD&V) betreurt het ontslag van schepen Herman Claeys, maar heeft begrip voor de situatie en respecteert zijn beslissing. Herman was in de eerste plaats een familiemens, maar ook een partijmens. Iemand die voor zijn collega’s in de weer was. Hij heeft in ieder geval een mooi parcours gereden. Herman was een loyale collega en daarnaast een stille, harde werker. Zijn bevoegdheden zoals milieu, klimaat, volksgezondheid en dierenwelzijn lagen hem nauw aan het hart. In de gemeenteraad werd het stil toen hij begon aan zijn deskundige uitleg. Ik, samen met mijn collega’s zullen hem zeker missen”, aldus burgemeester Wim Goossens.

 

Yves Bastaerts, partijvoorzitter van de lokale CD&V afdeling heeft eveneens alle begrip voor de keuze maar betreurt eveneens het afscheid van de politiek; “Herman heeft enorm bijgedragen aan dit bestuur. Hij had een nooit aflatende inzet een een grondige dossierkennis. Verder had hij oor voor de noden van alle inwoners, een christendemocraat als geen ander. We zullen hem hard missen.”

 

Opvolging 

Door het vertrek van Herman Claeys zijn er een aantal wijzigingen nodig in het politiek bestuur van de gemeente Roosdaal. Johan Linthout (CD&V) is 1e  opvolger en wordt opnieuw schepen. Daarnaast zal Jo Timmermans (CD&V) de verschuiving maken van het BCSD (Bijzonder Comité sociale dienst) naar de gemeenteraad. De procedurele formaliteiten hierrond zullen op de gemeenteraad van 30 september volgen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 sep 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief