Geslaagde inzamelactie voor Oekraïne in ROOSDAAL

C21

Geslaagde inzamelactie voor Oekraïne in ROOSDAAL

Foto_1
 
Foto_2
 

Duizenden mensen op de vlucht voor bommen en geweld. Afschuwelijk dat dit anno 2022 nog kan gebeuren. Ook in Roosdaal wonen  mensen uit Oekraïne. Twee weken geleden vertrokken ze halsoverkop naar de Poolse grens naar om hun dochter en 2 kleinkinderen op te halen. De papa moest daar blijven om zijn land en zijn bezittingen te verdedigen.

 

We wilden niet langer aan de zijlijn blijven staan. en vonden het belangrijk om ons steentje bij te dragen.

 

Met een paar vrienden beslisten we om op zondag 13 maart een inzamelactie in onze gemeente Roosdaal te organiseren. Via sociale media hebben we toen een oproep gedaan. We konden gratis gebruik maken van de parochiezaal “Ons Huis” te Pamel, waarvoor onze dank.

 

Ondanks onze kleinschalige actie hebben we een lichte vrachtwagen volgestouwd met 14 kubieke meter voeding, medicatie, verzorgingsproducten, babyartikelen…

 

Deze hebben we gesorteerd afgeleverd in Paleis 11 van Brussels Expo. Dankbare vrijwilligers van de Oekraïnse ambassade namen de goederen in ontvangst en zorgen voor het transport naar het oorlogsgebied.

 

Langs deze weg willen we de inwoners van Roosdaal en omliggende gemeenten bedanken voor hun enthousiaste medewerking en hun gulle bijdrage.

 

Het is misschien wat naïef om te denken , maar hopelijk zwijgen de wapens binnenkort. 

 

In elk geval is dit maar een begin. We kregen oprecht hartverwarmende reacties voor onze actie. En daarom kunnen we het niet nalaten een actiegroep “Roosdaal voor Oekraïne” te starten.

 

PS Heb je interesse om mee te werken? Stuur een bericht naar luchtens.rudi@gmail.com en laat je contactgegevens achter voor toekomstige acties.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2022
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief