ROOSDAAL - Binnenkort de KATTEM wandeling N°3 op zaterdag 3 september

C21

ROOSDAAL - Binnenkort de KATTEM wandeling N°3 op zaterdag 3 september

Kattem_3__5_
Kattem_3__2_
 
Op zaterdag 3 september organiseert team Kattem een 3de Kattemwandeling. Wie Kattem kent zal misschien denken dat je het met 2 wandelingen wel hebt ontdekt. Maar niets is minder waar! Omdat te bewijzen laten de leden van team Kattem je ook deze keer het illustere dorpje door een andere bril bekijken.
In de vorige 2 succesvolle edities werd de geschiedenis van ons dorp en een aantal notoire inwoners onder de loep genomen. Deze keer bekijken we het dorp door een religieuze bril. Het nieuwe idee ontstond toen we in het mirakelboek van de Abdij van Ninove een vermelding terugvonden van een Kattems mirakel, vertelt Frans Leemans. Kattem bleek daarna lange tijd een bedevaartsoord geweest te zijn, en dat willen we op zijn Kattems, met een vette knipoog dus, in the picture zetten.
Het  thema van de wandeling zijn dan ook de talloze bestaande en verdwenen kapelletjes, kruisen en bedevaartwegen  in Kattem.  Het wandeltraject dat werd uitgetekend is ongeveer 10 km lang. Iedereen krijgt bij vertrek een wandelboekje met een aantal mooie verhalen en heel wat duiding bij de kappelletjes en andere bezienswaardigheden. Maar wie Kattem kent weet dat je voor 10 euro inschrijvingsgeld (5 euro voor kinderen -12 jaar) op heel wat meer kan rekenen. Deze keer krijg je een lekkere Kattemse hotdog, een dessertje, een stuk fruit, een drankje, toegang tot de zomerbar met een korting bon voor een consummatie van 1 euro (Sportkampen Roosdaal), springkasteel voor de kinderen en een ijsje. Het wondermooie Kattem krijg je er volledig gratis als decor bij.
Bovendien voorzien we dit jaar een aangepast parcours voor rolstoelgebruikers en kinderwagens van +/- 6km voegt Annie schets daaraan toe. Daarmee willen we uitdrukkelijk iedereen welkom heten! 
De integrale opbrengst gaat het goede doel www.rettsyndrome.be 
Ook wie geen zin heeft om te wandelen kan overigens in Kattem terecht om iets te eten of te drinken! Na de wandeling maken we het trouwens gezellig, zoals we dat alleen in Kattem kunnen zegt Jeannette Van Hoegaerden. We krijgen daarbij vanaf 18.00 uur hulp van “BINGO DEL CANTO” een duo dat met een wel heel leuk concept ons dorpsplein op zijn kop zal zetten.
Vertrekken kan tussen 10.00 uur en 14.00 uur. Inschrijven via overschrijving (aantal deelnemers x 10 of 5 euro - BE33 9733 7215 1446 – mededeling wandeling 3 Kattem) of eventueel ook ter plaatse – alle info op www.kattem.be.
 
 
 
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 29 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 26 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 15 dec 2022

archief