LIEDEKERKE - Straks veiliger fietsen ter hoogte van de Affligemstraat met de Kleemputtenstraat

C21

LIEDEKERKE - Straks veiliger fietsen ter hoogte van de Affligemstraat met de Kleemputtenstraat

A_werken_algemeen_colpaert_galmaarden_werken_winterkeer_2
Illustratiebeeld Foto Marc Colpaert
 

Fietsers krijgen meer zichtbaarheid want vanaf 4 oktober zullen er werken van start gaan aan het kruispunt in Liedekerke. Vanaf dinsdag 4 oktober werkt het Agentschap Wegen en Verkeer op het kruispunt van de Affligemsestraat (N207) met de Kleemputtenstraat in Liedekerke. Het kruispunt wordt aangepast zodat fietsers zich veiliger kunnen verplaatsen tussen Liedekerke en Affligem. De werken verlopen in twee fasen en duren nog tot midden november. 

Fietspaden in beide richtingen verder van Kleemputtenstraat

Om fietsers op het kruispunt meer zichtbaarheid te geven voor afslaand verkeer dat vanaf de Affligemsestraat (N207) de Kleemputtenstraat wil inrijden, worden de fietspaden meer naar het kruispunt ingebogen. De oversteekplaatsen voor voetgangers worden mee aangepast. Vorig jaar voerde Wegen en Verkeer een gelijkaardige ingreep uit aan het kruispunt van de Affligemsestraat met de Muilenstraat. De werken verlopen in twee fasen: 

Fase 1: van 4 oktober tot eind oktober op het rijvak richting Roosdaal. 

Fase 2: van eind oktober tot midden november op het rijvak richting Liedekerke-station/Affligem. 

Omleidingen om zijstraten te bereiken tijdens beide fasen

Tijdens de twee fasen wordt telkens één rijvak met bijbehorend voet- en fietspad afgesloten. Voetgangers en fietsers kunnen zich dus niet veilig verplaatsen langs de werfzone en steken daarom de rijweg over naar het voet- en fietspad aan de overzijde. Het doorgaand verkeer kan op de Affligemsestraat via versmalde rijstroken blijven doorrijden. Tijdens de volledige duur van de werken in beide fasen kan geen enkele weggebruiker het kruispunt van de Kleemputtenstraat met de Affligemsestraat oversteken. Om de zijstraten te bereiken zijn er daarom per fase omleidingen uitgestippeld voor fiets- en autoverkeer. Gebruikers van de buslijnen 355 en 625 kunnen hinder ondervinden van de werken en raadplegen best voor vertrek de routeplanner van De Lijn. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Redactie Editiepajot | 03 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief