ROOSDAAL – Zwembrevetten en diploma’s uitgereikt bij Gezinsbond Pamel

C21

ROOSDAAL – Zwembrevetten en diploma’s uitgereikt bij Gezinsbond Pamel

Editiepajot_roosdaal_gbdiploma_04_tom_vierendeels
De kindjes van de tweede groep met de monitoren. - Foto Tom Vierendeels.
 
Editiepajot_roosdaal_gbdiploma_01_tom_vierendeels
De gebreveteerden van de eerste groep met begeleidster Trui. - Foto Tom Vierendeels.
 
Editiepajot_roosdaal_gbdiploma_02_tom_vierendeels
De kindjes van de eerste groep. - Foto Tom Vierendeels.
 
Editiepajot_roosdaal_gbdiploma_03_tom_vierendeels
Patrick Haelterman deelde de diploma's uit. - Foto Tom Vierendeels.
 

Woensdag werd het derde seizoen watergewenning en kleuterzwemmen, ingericht door Gezinsbond Pamel, afgesloten. Traditiegetrouw kregen alle kindjes hun brevetten en diploma’s mee naar huis. De fiere jongens en meisjes ontvingen hun brevet uit handen van sportverantwoordelijke Patrick Haelterman.

In totaal zijn er honderd en één kindjes, verdeeld in twee groepen. Beide groepen zwemmen woensdag avond achter elkaar.

De groepen zijn ook nog eens onderverdeeld in vijf lesgroepen. De beginners, onder leiding van juf Maaike kregen het diploma van Waterrakker en kunnen nu alleen onder de douche, kunnen kopje onder gaan en kunnen op handen door het water kruipen.

De kindjes van juf Nathalie zijn nu een Waterrobbedoes, wat wil zeggen dat ze met hulp van de kant kunnen springen, een voorwerp kunnen oppikken van de boden en kunnen door het water getrokken worden.

De derde groep, begeleid door meester Dirk kregen het diploma van Waterbengel. Voetbeweging werd aangeleerd en kunnen in het water springen en er terug uit geraken zonder hulp. Ook leren drijven met een plankje werd aangeleerd.

Juf Ilse leerde haar Waterratten om armen en benen samen te gebruiken, een lengte van het zwembad overzwemmen, duiken in het water.

De laatste groep, onder leiding van juf Trui, werden individueel bijgewerkt en leerden een correcte ademhaling aan. Ze kunnen in het water duiken en de lengte van het zwembad overzwemmen zonder hulpmiddelen. Een koprol maken onder water of watertrappelen is voor hen geen probleem meer.

In de laatste groep werden er ook brevetten uitgereikt aan Isaura Claes, Roxanne Massagé en Lisa Torrekens voor de vijfentwintig meter. Anaïs Camerlinckx, Wietse De Pauw en Janne Van Kelecom kregen hun brevet van vijftig meter. Kore Janssens kreeg zijn brevet van de tweehonderd meter. Brevetten voor de tweehonderd meter waren voor Paul De Bethune, Amber Desprets, Ellen en Femke Guldemont, Arne en Lore Hemerijckx, Lien Keersse, Berten Verheecke en Jolien Waeytens. Hun monitor trui wenst al deze zwemmertjes van harte proficiat.

De kindjes die alle groepen ‘doorzwommen’ hebben en momenteel aan vrij zwemmen doen kregen het diploma van Waterspetter.

Gezinsbond Pamel dankt alle deelnemers en hun ouders voor het in hun gestelde vertrouwen en hopen hun volgend seizoen, allemaal terug te zien. Dit vierde seizoen gaat van start op woensdag 9 september 2009, maar iedereen krijgt nog een uitnodiging. Ook van harte dank aan de lesgevers, Maaike, Nathalie, Dirk, Ilse en Trui en ook aan de vaste redder van dienst, Paul.

Patrick en Paul, die elke week het onthaal deden, wensen iedereen een prettig en welverdiend verlof en tot in september.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jun 2009
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief