ROOSDAAL – Frans Van Cauwelaertstraat wordt speelstraat

C21

ROOSDAAL – Frans Van Cauwelaertstraat wordt speelstraat

Editiepajot_roosdaal_speelstraat_foto_01_willy_appelmans
Eerste speelstraat in Roosdaal - Foto's: Willy Appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_speelstraat_foto_02_willy_appelmans
 

Kinderen en jongeren moeten voldoende ruimte hebben om te spelen. Spelen is immers een recht voor kinderen. Helaas is het niet meer overal mogelijk om op straat te spelen: er is te veel verkeer.  Daarom werd het concept van “speelstraten” ook voor Roosdaal bedacht!

Voortaan kunnen bewoners van bepaalde straten (die voldoen aan de voorwaarden van het reglement -  zie   www.Roosdaal.Be/Speelstraten/Bekijk-categorie   ) het initatief nemen om in de vakanties hun straat tot speelstraat om te vormen, mits minstens 3 meters/peters zich engageren en minstens 50% van de bewoners van de straat zich akkoord verklaren.

Vandaag opende de eerste speelstraat in Roosdaal. Het nieuwe initiatief om van deze straat in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek een speelstraat te maken tijdens de vakantieperiode werd niet alleen voorgesteld door de vele ouders en grootouders, maar kreeg ook de volle steun van de Gezinsbond van Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek. Het was de voorzitster ( Linda Van Huylenbroeck) zelf die, nadat de nodige formaliteiten vervuld waren, het groene licht kreeg van het schepencollege om te starten met een speelstraat gedurende de maanden juli en augustus. Deze eerste speelstraat in Roosdaal is een proefproject dat na één maand  verder zal geëvalueerd worden.

Gedurende deze periode zullen de kinderen onbezorgd en veilig in deze verkaveling kunnen spelen, en dit elke weekdag van 10 u tot 19 u. Door wegsignalisatie aan beide ingangen van de verkaveling zal aan de andere weggebruikers meegedeeld worden dat deze straat een “speelstraat” is. Deze signalisatieborden zullen dagelijks aangebracht en verwijderd worden door de meters en peters van dit project.

De voetgangers, spelende kinderen en fietsers hebben hier voorrang op de auto’s. Zij mogen de breedte van de straat innemen. Het spreekt uiteraard vanzelf dat er van beide kanten respect moet heersen!

Burgemeester Christine Hemerijckx wenste verder  al de spelende kinderen een veilige speelstraat-vakantie toe.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jul 2009
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief