ROOSDAAL - Brons voor Dries Busselot op de Belgische kampioenschappen Lange Cross

ROOSDAAL - Brons voor Dries Busselot op de Belgische kampioenschappen Lange Cross

2008-03-13driesbusselot1
 
2008-03-13driesbusselot2
 

Wolken, plassen, weide. Niet meteen de gebruikelijke zon, zee en strand die je in Oostende zou verwachten. Toch vormden deze 3 ingrediënten de basis van een succesrecept: eremetaal vergezeld door een duo van toplopers. Mocht het op de menukaart staan in “Hof van Cleve”, “Comme chez soi” of “Karmeliet”, het verkocht als zoete broodjes.

Ja, de bronzen medaille die Dries behaalde op het Belgisch kampioenschap viel uit de lucht. Eerlijk: Enkele toppers gaven forfait of vielen door de mand, maar hij liep desalniettemin een prima wedstrijd. Niet als een gek gestart, gecontroleerd opschuiven, rustig de bergjes oplopen om geen onnodige energie te verspillen, in soepele tred naar beneden en aanvallen op het juiste moment. Misschien iets te defensief gelopen, maar beter dat dan in 2e positie kraken en met niets overblijven. Zoals Kim Gevaert het ooit zei: “Ik ben fier op mezelf”. En dat was er duidelijk aan te zien in de laatste 100m. Eigenlijk begint hij zich een beetje te schamen voor de fratsen die hij de laatste 100m opvoerde. Vandaar ook dat wij het zullen catalogeren onder de noemer “beroepsmisvorming”. Staat mooier dan “knettergek” of “marginaal” en is minder confronterend voor hemzelf én de VRT. Zonder de vreugde-uitbarsting was Dries nooit in de samenvatting geraakt van Sportweekend. En om die dan zelf als idioot te bestempelen, dat is je eigen ruiten ingooien. In dat geval geen tv en meteen ook zijn beloofde baan als presentator in het ochtendblok van Studio Brussel naar de eeuwige kamperfoelievelden. (Mmmm, dream on!).
Hoe dan ook: Zijn naam staat voor het 2e jaar op rij op de erelijst van het BK. Na goud in 2007 op de korte afstand en zilver in 2002 bij de junioren is nu eindelijk de medaillecollectie volledig.

U kan ook terecht op zijn website : http://www.driesbusselot.be/
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 12 okt 2020
Jacky Delcour | 24 sep 2020
Jacky Delcoura | 23 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Jacky Delcour | 12 sep 2020

archief